Începe Bac-ul restanţierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

Începând de astăzi, elevii vor da probele de competenţe, urmând ca în 29 august să înceapă „febra" probelor scrise. Ca şi în sesiuena din vară, elevii vor fi monitorizaţi cu ajutorul camerelor video, montate în toate cele opt centre de evaluare. „La examen s-au înscris 3.370 de candidaţi, dar nu cred că se vor prezenta toţi. În fiecare sală de examen vor exista camere de luat vederi", a spus prof. Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Calendarul Bacalaureatului

Primele probe, privind evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română şi cea de competenţe de comunicare în limba maternă, vor avea loc în perioada 22-24 august. Elevii vor trebui să demonstreze că ştiu să comunice bine într-o limbă de circulaţie internaţională, la proba C, în perioada 23-24 august. Ultima probă, cea de evaluare a competenţelor digitale va avea loc în perioada 25-26 august.

Probele scrise vor debuta în 29 august, când elevii vor susţine examenul de limba şi literatura română. În 31 august, va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca în 4 septembrie să fie afişate rezultatele şi depuse eventualele contestaţii. În 7 septembrie, vor fi afişate rezultatele finale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite