Csibi Barna, dosar penal pentru instigare la naţionalism extremist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul funcţionar Csibi Barna s-a ales cu un nou dosar penal. De dara aceasta, tânărul este acuzat de comercializarea de simboluri naţionaliste.

Csibi Barna, funcţionarul care l-a "spânzurat" în mod simbolic pe Avram Iancu şi a fost demis apoi din cadrul ANAF s-a reprofilat în comercializarea de tricouri, steaguri şi alte produse cu mesaje referitoare la Ţinutul Secuiesc sau Transilvania. Acesta a deschis, pe perioada Universităţii de Vară „Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, un stand unde îşi vindea produsele originale.

Tricourile pe care a imprimat mesajul „Ţinutul Românesc nu e România“ sau alte obiecte ce conţineau simboluri care instigau la xenofobie şi naţionalism extremist au fost confiscate, astăzi, de poliţişti şi procurori.

Marfa pe care o avea expusă la vânzare avea o valoare totală de 4.400 de lei, iar pe numele lui va fi întocmit un nou dosar penal.

„Marfa i-a fost confiscată în baza OU 31 din 2002 care prevede că se constituie în infracţiune răspândirea şi comercializarea de simboluri xenofobe, naţionaliste şi extremiste", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, potrivit Mediafax.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite