Copiii învaţă distrându-se la şcoala de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu aveţi unde să vă trimiteţi copilul în vacanţă, pe perioada cât sunteţi la serviciu aveţi o soluţie. Copiii învaţă, prin joc, cum trebuie îngrijiţi caii, dar şi despre meseriile cele mai atractive, prin cursurile oferite de profesorii şcolii de vară.

Şcoala de vară a început în 1 iulie cu module inedite. Copiii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, au fost pentru o săptămână „detectivi în lumea istoriei".

Micuţii au făcut vizite la Muzeul de Istorie, au învăţat mai multe despre vetimentaţia de-a lungul istoriei, s-au întâlnit cu cavaleri medievali, dar au făcut şi pe arheologii. Din modul nu au lipsit poveştile despre prinţi, prinţese, regi şi regine, dar nici sportul şi engleza. În ce-a de-a doua săptămână a şcolii de vară, copiii au aflat mai multe despre apă şi electricitate.

Profesorii le-au făcut micuţilor experimente de laborator, dar i-au dus în vizită şi la Uzina de apă de la Tărlung şi la staţia de epurare a apei din Bartolomeu. La capitolul electricitate, elevii au învăţat să creeze veioze şi firme luminoase. La modulul magicienii şi universul, copiii au învăţat să facă operaţii matematice pline de magie, dar şi despre sistemul solar. Mai mult, ei au confecţionat din plastilină planetele, iar unii dintre ei au inventat o serie de poveşti despre „naşterea" fiecărei planete.

„Am scris o carte de 15 pagini despre legenda fiecărei planete, din imaginaţie. A fost minunat să aflăm despre sistemul solar", a spus Ana Bianca Savin, de doar 8 ani. În plus, cei mici au învăţat lucruri noi despre rachete, astronauţi, extratereştri, dar şi despre vizita omului pe Lună.

Magia cifrelor

La orele de magie, profesorul Ioan Folosea i-a învăţat trucuri magice despre cifre şi le-a dezvăluit secretele pătratelor magice. „Folosesc tehnici care să-i atragă pe elevi spre matematică, într-un mod distractiv. Am observat că acest lucru îi face receptivi şi învaţă cu mai multă plăcere", a declarat Ioan Folosea, profesor de matematică la Şcoala generală numărul 5.

Pornind de la magia cifrele, profesorul i-a învăţat pe elevi să aplice jocurile acasă, cu părinţii, pentru a se distra pe seama lor. Modulul elevilor se va încheia astăzi, cu un concurs de orientare turistică, în Parcul Tractorul, unde cei mici vor învăţa să folosească busola şi să identifice punctele cardinale, cu sau fără busolă. La final elevii, vor face activităţi sportive şi vor fi premiaţi.

Luni, 25 iulie, începe modulul „clubul iubitorilor de cai", în cadrul căruia elevii vor vizita o herghelie de cai, vor învăţa să danseze „Căluşarii" şi vor afla de ce caii nu mănâncă mâncare gătită. În săptămâna 1-5 august, copiii vor afla de la profesionişti despre munca lor. Vor merge în vizită la pompieri, iar poliţiştii îi vor vizita pentru a le „vinde" din secretele criminalisticii. De la întâlnire nu vor lipsi nici medicii, care le vor vorbi despre importanţa igienei.

Înscrierile se fac pe site-ul www.apie.ro, iar preţul unui modul este de 150 de lei. Activităţile au loc la Şcoala Generală nr. 5 şi la Şcoala Generală nr. 17, dar şi în aer liber.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite