Au reînceput probele de foc ale BAC-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea din vară au, acum, o a doua şansă. Aproape 3.000 de elevi braşoveni trec în aceste zile prin probele de foc al examenului maturităţii, care se anunţă a fi la fel de riguros ca în prima sesiune.

A doua sesiune a bacalaureatului se desfăşoară în judeţul Braşov în zece centre de examinare, dintre care cinci sunt organizate la nivelul municipiului. 2.970 de elevi s-au înscris la examen, iar o parte dintre aceştia sunt elevii care nu au participat la prima sesiune a bacalaureatului, pentru că nu promovaseră la toate disciplinele şcolare.

Profesorii spun că examenul de toamnă nu va coborî cu nimic ştacheta faţă de sesiunea din vară. „Ne dorim ca examenul să fie promovat de cât mai mulţi elevi, însă acest lucru depinde de cât de bine s-au pregătit aceştia. Evaluarea va scoate la iveală nivelul de pregătire al absolvenţilor claselor a XII-a", a spus Vasilica Diaconu, inspector general adjunct al ISJ Braşov.

Probele orale ale bacalaureatului au debutat ieri cu competenţele lingvistice de comunicare în limba română, a căror evaluare are loc şi astăzi. La această probă, candidaţii sunt notaţi cu calificative. În judeţul Braşov, toate sălile de examen sunt dotate cu camere de supraveghere video, iar cadrele didactice spun că posibilităţile de fraudare sunt practice nule.

Emoţii la probele scrise

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română este urmată de cea de competenţe de comunicare în limba maternă, pentru minorităţi. Elevii vor trebui să demonstreze că ştiu să comunice bine într-o limbă de circulaţie internaţională, la proba C, în perioada 23-24 august. Competenţelor digitale ale elevilor vor fi appreciate în perioada 25-26 august.

Probele scrise, cele care aduc cele mai mari emoţii elevilor înscrişi la bacalaureat, debutează în 29 august, când elevii vor susţine examenul de limba şi literatura română. În 31 august, va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 2 septembrie proba la alegere a profilului şi a specializării, urmând ca în 4 septembrie să fie afişate rezultatele şi depuse eventualele contestaţii. În 7 septembrie, vor fi afişate rezultatele finale.

image

„Standardele sunt la fel de ridicate ca în vară, iar evaluarea va fi riguroasă"
Vasilica Diaconu, inspector general

„A fost ok proba orală, am luat experimenta, dar cred că va fi mai greu la scris"
Robert Kosza, candidat examen

image
image

„E cel mai dur bac de până acum, sper să promovez, că diploma e importantă"
Andrei Gherman, candidat examen

„A fost uşor şi m-am descurcat bine, chiar dacă nu prea m-am pregătit"
Daniel Dincă, candidat examen

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite