Amenzi pentru lipsa asigurării obligatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăriile vor decide dacă îi vor amenda sau nu pe cei care  nu şi-au făcut asigurare  obligatorie
Primăriile vor decide dacă îi vor amenda sau nu pe cei care nu şi-au făcut asigurare obligatorie

Din cele aproximativ 230.000 de locuinţe existente din judeţul Braşov, doar 23.519 au fost asigurate împotriva dezastrelor.

Cel puţin aşa arată o statistică publicată de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Dintre acestea, doar 3.500 de poliţe au fost încheiate în mediul rural, restul fiind contractate în mediul urban.

Proprietarii sunt obligaţi să-şi asigure locuinţele. termenul limită a fost 15 iulie. Începând cu data de 5 august, cei care nu şi-au asigurat locuinţele riscă să promească amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, de la primărie. Preţul unei poliţe obligatorii este de 10 euro pentru locuinţele de tip B, construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic (35% din total), respectiv cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn (65%).

13 companii de asigurare

Despăgubirea se acordă doar pentru pagubele produse de calamităţile naturale. Poliţa are o valabilitate de un an, iar suma asigurată, pe care proprietarul o poate primi în cazul producerii unor daune, este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Despăgubirile sunt plătite în termen de 10-15 zile de la transmiterea dosarului de daună.

Companiile de asigurare sunt: Astra, Uniqa, Platinum România, Groupama Asigurări, ABC Asigurări, Ardaf, Carpatica, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Generali şi Grawe România.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite