Braşov: De ce a fost blocat traficul feroviar timp de 6 ore în gara Braşov?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: De ce a fost blocat traficul feroviar timp de 6 ore în gara Braşov?
Braşov: De ce a fost blocat traficul feroviar timp de 6 ore în gara Braşov?

Circulaţia a zeci de trenuri din toată ţara a fost dată peste cap din cauza avariei de la Braşov. Sute de călători au aşteptat, nervoşi, ca situaţia să revină la normal şi să poată pleca spre destinaţie.

O defecţiune gravă la sistemul de coordonare a circulaţiei a paralizat traficul feroviar din judeţul Braşov şi sute de călători au aşteptat cu orele să plece spre destinaţie. „A apărut o defecţiune la un echipament capsulat fabricat în Germania, iar piesa de schimb, un redresor, a trebuit adusă de la Lugoj. Altă soluţie nu am avut. Dacă până în momentul defecţiunii totul se făcea automat, după aceea am acţionat manual la macazurile de la intrarea şi ieşirea din gară. Nu este atât de simplu. În loc de doi oameni au lucrat zece pentru ca trenurile să poată pleca din gară. Au fost chemaţi oamenii de acasă pentru a se ocupa de reparaţia lui. Am mai alimentat şi cu o baterie, dar nu a ţinut decât 3 ore”, a declarat Costache Nicolau, director Instalaţii Feroviare la Regionala Braşov.

Efect de domino

Pe parcursul celor şase ore în care nu a funcţionat sistemul de coordonare al traficului feroviar de la Braşov, au fost blocate în gară şi la intrări 15 garnituri. În afara acestora, alte câteva zeci de trenuri din ţară au fost întârziate din cauza programului care a fost dat peste cap. Mii de călători din toate colţurile României au fost afectaţi de întârzierile foarte mari ale trenurilor care au trecut azi-noapte prin gara Braşov. Astăzi la prânz circulaţia feroviară nu îşi revenise la normal în totalitate. Trenurile mai aveau încă întârzieri şi de peste 40 de minute.

Ce zic călătorii despre întreaga situaţie, citiţi în Adevărul de Seară de astăzi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite