Braşov: O judecătoare din Braşov, spărgătoare de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: O judecătoare din Braşov, spărgătoare de grevă
Braşov: O judecătoare din Braşov, spărgătoare de grevă

Balanta justiţiei se înclină de la caz la caz. Dacă majoritatea justiţiabililor trebuie să mai aştepte până când cauzele lor vor fi soluţionate, cei care astăzi au avut dosarele pe masa judecătoarei Mirela Ştefan, au avut parte de un proces normal. Judecătoarea este singura din ţară care a soluţionat astăzi toate dosarele pe care le avea pe rol.


Cu toate că marţi s-a luat hotărârea ca nici un magistrat să nu mai soluţioneze nici un dosar înafara celor care reprezintă urgenţe, mai exact arestaţi preventiv, braşoveanca nu s-a alăturat demersului colegilor ei.

Mirela Ştefan nu a fost prezentă la adunarea generală a judecătorilor care a avut loc marţi şi la care s-a luat hotărârea nesoluţionării dosarelor. Ea nu şi-a exprimat nici după această şedinţă părerea şi nici nu şi-a anunţat colegii că nu li se alătură în protest.

Judecătoarea este criticată acum de colegii ei. În acelaşi timp aceştia susţin că în demersul ei ar putea intervene vicii de procedură pentru că toţi avocaţii au fost trimişi acasă la începutul grevei. Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Braşov, Anda Sânpetru, califică gestul judecătoarei drept „un act de laşitate care nu va sparge unitatea magistraţilor din întreaga ţară”.

Singurii care au salutat gestul judecătoarei sunt cei implicaţi în procese şi avocaţii acestora. 
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite