Pensiunea la care s-au intoxicat copiii nu avea autorizaţie sanitar-veterinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Braşov a fost sesitat că mai mulţi copii au solicitat intervenţia SMURD din cauza unor probleme alimentare, la o pensiune din Moeciu de Sus.

Elevii intoxicaţi au consumat caş cu stafilococi

18.36 La pensiunea de la Moeciu s-a deplasat şi o echipă a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov. „Am descoperit că pensiunea nu avea autorizaţie sanitar-veterinară, motiv pentru care am luat măsura suspendării activităţii şi aplicarea unei sancţiuni care poate ajunge până la 20.000 de lei“, ne-a declarat dr. Mihai Punhosti, şeful Serviciului Igienă şi Epidemiologie din cadrul DSVSA.

Probe din mâncarea care le-a fost servită copiilor au fost luate şi transportate la laboratorul Direcţiei, iar rezultatele vor fi cunoscute în 48 de ore.

Proprietara pensiunii, Liliana Sumedrea, spune că regretă cele întâmplate. „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. I-am îngrijit pe copii până când au venit echipajele de urgenţă. Copiii au avut mâncare la ei şi foarte multe sucuri. E posibil să fi fost de la ele. Este foarte neplăcută situaţia“, a spus femeia, care a refuzat, însă, să comenteze lipsa autorizaţiei.

image

Comisarii CJPC au verificat până şi recipientele de suc aruncate de copii la container

17.25 Învăţătoarea care se afla cu micuţii a solicitat intervenţia echipajelor Ambulanţei şi SMURD. 11 copii au fost transportaţi la spital, iar opt au rămas internaţi, sub perfuzii. „Se pare că, la masa de dimineaţă, copiii mâncaseră ouă de casă şi caş făcut de gazde. Colegii mei vor preleva probe şi vom putea stabili care a fost cauza“, a declarat Ionuţ Spătarul, şeful CJPC Braşov.

Nu este primul caz în care grupuri de copii au probelme din cauza inconştienţei proprietarilor de pensiuni. Un caz asemănător a avut loc la Bran. AMĂNUNTE AICI

17.15 Doru Pascu, unul dintre părinţii care şi-au trimis copiii la Moieciu, spune că o petrecere pentru finalul clasei a IV-a s-a încheiat foarte prost pentru copii, deşi părinţii elevilor de la Şcoala Nr. 195, din Bucureşti, au plătit câte 248 de lei, pentru transport, o noapte de cazare şi masă. „Ieşirea era pregătită cu o zi înainte. Ieri dimineaţă au plecat cu autocarul două clase de copii. Astăzi am vorbit cu fetiţa mea, de 10 ani, care mi-a spus că au fost probleme cu mâncarea şi copiii au fost duşi la Spitalul de Boli Infecţioase“, explică părintele.

17.05 Pensiunea reclamată de căte unul dintre părinţi este „Liliana şi Georgel“, din Moeciu de Sus, situată pe Valea Popii. Pensiunea are două corpuri de clădire, cu opt camere, respectiv 11 camere duble şi triple.

image

16.50 Şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Ionuţ Spătaru, ne-a declarat că a fost formată o echipă de cotrol, care a plecat deja la pensiunea reclamată de unul dintre părinţi. Din datale pe car le avem la această oră, este vora despre 54 de copii de clasa a patra şi învăţătoarea lor, din Bucureşti, care au ajuns cu maşinile de intervenţie ale SUMR la Spitalul de Pediatrie Braşov.

Revenim cu amănunte!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite