Braşov, judeţul crimelor perfecte: Avocata Elodia Ghinescu, dispărută fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eloda Ghinescu si Cristian Cioaca, in ziua nuntii
Eloda Ghinescu si Cristian Cioaca, in ziua nuntii

Anchetatorii cred că cel care a omorât-o este soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă. La dosarul de omor existent pe numele lui, o serie de probe îl incriminează, dar până acum Cioacă nu a fost trimis în judecată.

Dispariţia avocatei din Braşov, Elodia Ghinescu, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, este un caz amplu dezbătut în toată mass-media din România.

De-a lungul celor doi ani de la dispariţia acesteia, sute de poliţişti, jandarmi, ajutaţi de câini special dresaţi pentru detectarea de cadavre au luat la periat mai toate zonele unde ar fi putut fi ascuns trupul femeii.

Oamenii legii au căutat-o şi cu scafandri, în cele mai adânci ape din judeţele Braşov şi Argeş, au cerut ajutor şi de la clarvăzători, dar până acum nimeni nu a reuşit să dea de urma Elodiei. Ultima persoană care a văzut-o în viaţă a fost soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă.

Fiind vorba despre o cauză complexă, dosarul a fost preluat de către Parchetul General în data de 17 septembrie 2007, iar o zi mai târziu procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Cristian Cioacă pentru omor calificat.

Pe 19 septembrie, poliţistul a fost reţinut 24 ore, dar Curtea de Apel Braşov a decis ca Cioacă să fie cercetat în stare de libertate.

Greu de condamnat, fără cadavru

Comisarul şef Vasile Viorel, şeful Serviciului Omoruri din cadrul IPGR, spune că e foarte greu să fie judecat Cioacă pentru uciderea Elodiei Ghinescu în lipsa cadavrului.

„Suntem convinşi că Elodia nu mai trăieşte, dar nu putem face dovada morţii. Dosarul este aproape de final, mai avem puţine probe de instrumentat, mai sunt doar câţiva martori de audiat şi o să mai facem puţine căutări discrete. Toate probele conduc către Cioacă", a precizat pentru „Adevărul de Seară" comisarul şef Vasile Viorel.

Sângele Elodiei, pe uniformă

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, nu are niciun dubiu asupra vinovăţiei poliţistului. „În casă s-au găsit urme de sânge şi s-a stabilit că este al ei. S-a mai găsit sângele ei şi pe schimbătorul de viteză al maşinii lui Cioacă. Printre obiectele găsite în râpă, care erau toate din locuinţa lor, s-a găsit şi uniforma de serviciu a lui Cristian Cioacă, cu ADN-ul lui pe ea şi cu sângele Elodiei. De asemenea, s-a stabilit că acele mănuşi chirugicale găsite în râpă au fost purtate de Cioacă", a spus avocata Crina Radu.

Pentru ultimele noutaţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite