Braşov: 18 cazuri de gripă porcină confirmate la Braşov (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 18 cazuri de gripă porcină confirmate la Braşov (UPDATE)
Braşov: 18 cazuri de gripă porcină confirmate la Braşov (UPDATE)

18 cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost confirmate astăzi de Institutul Naţional Cantacuzino. Pacienţii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi li se administrează tratament antiviral.

Tinerii, împreună cu profesorul lor au venit la Braşov pe data de 19 iulie pentru a participa la cursurile de vară internaţionale ale Universităţii „Transilvania” şi au vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani.

Nu pot să dau informaţii, pentru că nu am voie. Vă asigur doar că relaţiile epidemiologice ale pacienţilor sunt ţinute sub control”, a declarat dr. Felicia Constandiş, managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov.

Vin din Europa!

Cei 12 studenţi străini vin din opt ţări diferite. Este vorba despre: Turcia, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Belgia, Croaţia şi Rusia. Profesorul depistat pozitiv este român.

Momentan, atât starea lor de sănătate, cât şi a celor şase români, este controlată cu tratament antiviral, iar evoluţia lor este favorabilă. Între timp, ceilalţi participanţi la cursul de vară sunt monitorizaţi pentru a vedea dacă vor mai fi depistate alte cazuri de gripă porcină. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite