Braşov: Se deschide stagiunea de concerte de orgă la Biserica Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 58-a ediţie va fi deschisă diseară, printr-un concert inaugural de orgă, care va începe cu ora 18.00.

Pentru concertul de deschidere a stagiunii din acest an, cei doi organişti ai Bisericii Negre, Hans Eckart şi Steffen Markus Schlandt, au pregătit opere de J.S. Bach - Preludiu şi Fugă în re Major, Preludiu de coral şi J.M. Dreyer - Sonata în sol Major, concertul fiind încheiat de binecunoscuta lucrare Toccata şi Fuga în re minor a lui J.S. Bach.

Piesele vor fi interpretate atât la orga Buchholz, orga mare, cât şi la orga Hesse, din corul bisericii. „Stagiunea concertelor estivale de orgă datează din 1953 şi însumează 35 de concerte, ce vor avea loc în perioada 1-28 septembrie. Pentru că, de obicei, la concertele noastre participă mai mult turiştii, îi invităm pe braşoveni să profite de privilegiul de a asculta concerte de orgă la Biserica Neagră", s spus Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre.

Orgi istorice

Biletul de intrare la concerte este de 6 lei. „Începând cu acest an, doi lei din fiecare bilet vândut vor merge direct într-un fond ce are ca scop susţinerea activităţii de restaurare a orgilor istorice. Avem două astfel de orgi adăpostite în biserică, una din Sibiu şi alta de la Rupea, din sec al XVII-lea", a mai spus Schlandt.

Orga Buchholz este mândria Bisericii Negre, fiind construită între 1836-1839. Orga a rămas intactă până în zilele noastre, fiind unul dintre primele instrumente de acest gen din Europa.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite