Braşov: Concert de orgă şi oboi la Biserica Evanghelică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Evanghelică C.A. Ghimbav aduce în faţa publicului un concert special de orgă şi oboi ce va avea loc duminică, 30 mai, cu începere de la ora 17:00, în biserica-cetate din oraş.

Timp de o oră oboistul Emin Curtgeafar şi organistul Steffen Schlandt vor umple incinta bisericii de acordurile muzicii unor compozitori consacraţi precum J.S. Bach, A. Vivaldi, F.X. Schnitzer, W.A. Mozart, R. Schumann, F. Mendelssohn, dar şi a compozitorului şi cantorului braşovean Martin Schneider care s-a născut la Ghimbav. Din compoziţiile acestuia se vor interpreta mai multe corale, Sonata în do major şi Fuga în do major.

Acest concert face parte dintr-o serie de concerte ce vor avea loc la bisericile evanghelice din Ţara Bârsei, prin care se doreşte punerea în valoare a patrimoniului reprezentat de orgile istorice ce se găsesc pe acest teritoriu. La concertul din Ghimbav publicul prezent va putea asculta sonoritatea orgii construite în anul 1786 de Johann Prause şi extinse în anul 1848 constructorul braşovean Carl Schneider (ucenic al lui C.A. Buchholz, cel care a construit orga mare a Bisericii Negre). În lunile iulie şi august biserica din Ghimbav va mai găzdui şi alte concerte din cadrul acestei serii.

Intrarea la concert este liberă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite