Braşov: Protest spontan, la Hidromecanica (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidromecanica Braşov
Hidromecanica Braşov

Angajaţii societăţii Hidromecanica au refuzat să mai lucreze, în lipsa salariilor cuvenite. Aproape o sută de oameni s-au adunat în curtea fabricii, unde protestează zgomotos.

Cei 260 de angajaţi de la Hidromecanica au oprit lucrul în această dimineaţă şi au început să protesteze chiar in curtea fabricii. Liderii sindicali spun că muncitorii nu şi-au mai primit drepturile salariale de luni de zile. Întârzierile depăşesc în cele mai multe cazuri jumătate de an, iar angajaţii spun că nu mai au din ce să trăiască.

„Oamenii nu mai au cum să se descurce. Conducerea societăţii a promis plata salariilor restante luni, însă nu s-a dat niciun ban. Muncitorii s-au tot împrumutat, dar au ajuns acum la capătul puterilor. Protestul este ultima soluţie, la care putem apela, în speranţa că ne va auzi cineva" a declarat Miron Dumitru, vicepreşedintele sindicatului Hidromecanica.

Muncitorii au cerut conducerii societăţii rezolvarea acestei probleme, însă spun că niciuna dintre promisiunile primite până acum nu a fost dusă la îndeplinire. Neplata salariilor i-a determinat pe angajaţi să intenteze şi o acţiune în instanţă, însă oamenii nu au reuşit nici aşa să-şi recupereze banii la care aveau dreptul. Liderii sindicali de la Hidromecanica spun că muncitorii nu vor relua lucrul, dacă problema lor nu va fi rezolvată.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite