Braşov: Zvonul „morţii“ CET deschide sezonul debranşărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi braşoveni au fost sfătuiţi, de către asociaţiilor de proprietari , să nu se mai debranşeze de la reţeaua de termoficare, că oricum, CET va închide robinetele la toate blocurile.

Zvonul a creat numeroase dileme în rândul braşovenilor, care încă au mai rămas branşaţi la sistemul de termoficare. Aceştia nu ştiu, dacă este bine să plece urechea la aceste vorbe şi, fie să-şi monteze centrale proprii, fără a mai obţine avizul de deconectare al furnizorului, fie să rămână în baza căldurii de la CET şi, la iarnă, să ajungă, de fapt, să stea în frig.

„Un zvon absurd"

Vestea a fost însă, infirmată de către conducerea firmei Tektron, care de iarna trecută se ocupă de furnizarea agentului termic pentru cele 17.000 de apartamente rămase branşate la reţeaua CET.

Este inoportun să aruncăm cu asemenea zvonuri. Cine ar face o investiţie pentru cinci luni, respectiv în noile motoare termice montate de Bepco, şi apoi, să renunţe la ea?! Este un zvon absurd dat, probabil, de către locatarii care au centrale de apartament pentru a-i convinge şi pe restul să renunţe, ca să nu mai plătească părţile comune. Nu s-a luat în discuţie o asemenea chestiune, mai ales că, în prezent, se fac lucrări de modernizare ale reţelelor de distribuţie", ne-a declarat Sorin Mateciuc, şeful Direcţiei de Distribuţie - Furnizare a Tetkron.
Mateciuc a explicat că preţul de producţie al gigacaloriei realizate de noile motoare termice, instalate încă de iarna trecută, de Tektron nu depăşeşte 150 de lei, şi a fost plătit de populaţie cu 191,73 lei, iar o eventuală scumpire, cauzată de tăierea subvenţiei de la Stat, nu va ajunge la procentul invocat de 60%. „Până nu apare o reglementare legală vorbim doar de propuneri", a punctat Mateciuc.

Cei care vor să se debranşeze se pot adresa Tektron, la sediul de pe strada Pictor Luchian (în apropiere de casieriile Electrica), pentru a obţine documentele necesare. Startul la debranşări s-a dat de lunea aceasta şi se va încheia la jumătatea lunii august. „Eu garantez că nu va mai fi avalanşa de debranşări, din anii trecuţi. Până acum, s-au dat doar 50 de formulare", a precizat Mateciuc.

Costurile debranşării rămân la nivelul anului trecut, respectiv 100 de lei pentru tăierea unui calorifer, 60 de lei pentru fiecare racord de apă caldă şi încă 100 de lei avizul tehnic de deconectare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite