Braşov: Zimbri cu GPS, la Vama Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul zimbrilor din rezervaţie va creşte
Numărul zimbrilor din rezervaţie va creşte

Suprafaţa Rezervaţiei de zimbrii de la Vama Buzăului va creşte de la 10 la 90 de hectare, urmând ca ulterior şi numărul de animale să fie suplimentat şi monitorizat prin GPS.

Totul are şanse mari să se întâmple în perioada următoare, deoarece Primăria Prejmer pune la dispoziţie cele 80 de hectare necesare, iar un proiect care să asigure finanţarea necesară prin fonduri europene nerambursabile are foarte mari şanse să fie aprobat.  

Preşedintele Agenţiei Judeţene de Dezvoltare Durabilă Braşov, Mihai Pascu, a declarat că „avem foarte mari şanse să obţinem o finanţare de 1,6 milioane de euro, bani cu care vom înconjurăm tot terenul şi vom monta nişte aparate de monitorizare a animalelor, care vor fi localizate prin GPS".

Pascu a mai precizat că banii vor fi alocaţi şi pentru realizarea unor cercetări care să stabilească impactul asupra mediului a zimbrilor care, în viitor, vor fi eliberaţi în sălbăticie. El a dat exemplul Poloniei, care a ţinut, iniţial, într-o rezervaţie mai multe exemplare de zimbru, pe care ulterior le-a eliberat, zona locuită de aceste animale devenind o atractivă zonă turistică. Acum, în rezervaţia de la Vama Buzăului trăiesc 11 exemplare de zimbru.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite