Braşov: Zeci de mii de glume proaste la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul continuă să fie unul dintre judeţele din care se apelează cel mai des Serviciul de Urgenţă 112, mai ales pentru... glume proaste. Astfel, statistica plasează Braşovul pe un „onorant" loc patru în clasamentul din februarie al judeţelor cu cele mai multe apeluri.

Concret, din cele 59.591 de apeluri înregistrate, doar 9.871 au fost direcţionate către instituţiile abilitate să intervină, restul de apeluri, respectiv 84% din total, dovedindu-se glume proaste. Nici în luna precedentă, respectiv în ianuarie a.c., situaţia nu a fost mai bună, din 67.851 de apeluri, 52.929 au fost alarme false.  

Cei puşi pe şotii trebuie să ştie că, pentru astfel de fapte, aparent nevinovate, legea prevede pedepse foarte aspre. De exemplu, ameninţarea cu bombă constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, cu închisoare de la 3-12 ani. De asemenea, şi alte alarme false constituie contravenţie conform O.U.G. nr. 34/2008, amenda fiind cuprinsă între 500-1.000 lei. Convorbirile efectuate în sistemul 112 sunt înregistrate, determinarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permiţând identificarea celor care fac glume proaste.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite