Braşov: Workshop de ilustraţie de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizat de Centrul Cultural German Braşov, Goethe Institut şi Centrul de Carte Germană Bucureşti, workshop-ul se adresează tinerilor graficieni şi ilustratori interesaţi de aflarea ultimelor tendinţe în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii din Germania.

Evenimentul, care se va desfăşura pe 1 iunie 2010, de la ora 11.00, la Centrul Cultural German Brasov, de pe str. Lunga nr. 31, pune accentul se va pune pe relaţia text-ilustraţie, pe rolul imaginilor în susţinerea naraţiunii. În acelaşi context se va aborda şi noţiunea de "graphic novel", o variantă de carte ilustrată tot mai populară pe pieţele internaţionale de carte. La workshop vor participa 30 de tineri, majoritatea elevi la Liceul de Arte Plastice « Hans Mattis Teutsch » din Braşov.

Invitata specială este Nadia Budde, din Berlin. Născută în Berlin, în 1967, Nadia este absolventă de graphic design şi este specializată pe ilustraţie de carte. Din 2005 a susţinut numeroase workshop-uri în Germania şi în străinătate, în ţări precum  Norvegia, Franţa, Iran, Ucraina, Polonia, Kirghistan, Kazachstan, Peru, Israel, Egipt, Thailanda, Algeria. A Ilustrat numeroase cărţi pentru copii pentru edituri celebre din Germania precum: S.Fischer, Kiepenheuer , Carlsen, Peter Hammer. De multe ori Nadia Budde îşi ilustrează propriile texte, cum ar fi în cazul ultimului volum,  „Such dir was aus, aber beeil dich", S.Fischer Verlag, 2009, carte inclusă în selecţia „Celor mai frumoase cărţi germane" ale anului 2009.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite