Braşov: Werner Braun face afaceri cu Porsche, Mercedes şi Airbus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Werner Braun conduce Clubul Economic German Braşov, Foto: Silviu Ştefan
Werner Braun conduce Clubul Economic German Braşov, Foto: Silviu Ştefan

Werner Braun conduce Clubul Economic German Braşov şi o firmă prin care a încheiat contracte cu firme de renume mondial.

Pe vremea când avea doar cinci ani, la începutul anilor 70, Werner Braun a venit împreună cu părinţii din Timişoara la Braşov. A rămas aici aproape 20 de ani şi chiar cu doi ani înainte de Revoluţie a reuşit să plece în Germania. A îndrăgit mult Braşovul, aşa încât acum face afaceri în oraşul nostru şi conduce Clubul Economic German (CEG) de aici.  

Werner Braun deţine şi conduce o firmă de proiectare de subansamble din industria auto, reuşind să se impună ca un partener de afaceri al marilor giganţi din domeniu. „Până acum aveam contracte încheiate cu furnizori ale unor firme ca Porsche, Mercedes,Volkswagen sau Airbus. Practic, noi lucrăm la proiectarea de scaune ce sunt ulterior montate în diverse modele de maşini şi aeronave", ne-a spus Werner Braun.

El consideră că faptul că firma sa are un punct de lucru în România nu constituie un impediment pentru a ajunge să ai asemenea relaţii contractuale. „Important este să oferi produse de calitate. Industria auto este suprareglementată de specificaţii şi reguli. Aici este punctul nostru slab, al românilor: ne este foarte greu să le înţelegem rostul şi să le respectăm. Nu avem probleme din punct de vedere tehnic. Nu înţelegem încă faptul că trebuie respectate regulile chiar dacă la prima vedere ni se par ridicole. Partenerii noştri lucrează şi cu câte 10 furnizori, iar pentru ca produsul final să fie de calitate toţi trebuie să respecte aceleaşi reguli", ne-a declarat Werner Braun.

Fondator al CEG Braşov

Werner Braun, prin firma pe care o conduce, este unul dintre fondatorii Clubului Economic German din Braşov. Organizaţia îşi propune să îmbunătăţească mediul de afaceri braşovean şi să-i facă pe investitorii veniţi în Braşov să depăşească eventualele dificultăţi de adaptare. „Sunt oameni care au venit aici să facă afaceri într-o ţară în dezvoltare şi care, la fel ca şi în alte zone, este posibil să se confrunte cu unele probleme. Noi vrem să-i ajutăm pe aceşti oameni de afaceri de limbă germană să se integreze şi să-i convingem să rămână aici", ne-a spus preşedintele CEG Braşov.

Braun ne-a mai declarat că Clubul oferă afaceriştilor germani atât posibilitatea de a se simţi, pe cât este posibil, ca acasă, cât şi modalitatea de a-şi optimiza afacerile. „Noi avem probleme cu furnizorii, pentru că vin aici firme importante, de high-tech, de exemplu şi nu-şi găsesc furnizori pe măsură. Încercăm să-i ajutăm, fiindcă eu, de când am înfiinţat Clubul, mi i-am schimbat în proporţie de 50%", a mai precizat Braun, care speră ca anul viitor în Club să fie atraşi şi investitori germani din judeţele Harghita şi Covasna.     

Profil:

Născut: 28.05.1967, la Timişoara

Studii: dublu licenţiat al Universităţilor din Freiburg şi Leicester

Familie: necăsătorit

Ce-i place:

„Îmi place foarte mult sportul, pe care l-am şi practicat destul de mult. La un alt nivel, desigur, şi acum practic sportul. În rest, îndrăgesc călătoriile în toate colţurile lumii. Din fericire am avut ocazia să văd multe locuri din lume", ne-a spus Werner Braun.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac războiul, ostilităţile şi nesinceritatea. Îmi displace faptul că nu poţi avea încredere în oameni. Iar acest lucru este foarte important în mediul de afaceri. Nu-mi plac nici cei care nu-şi dau silinţa la locul de muncă", a precizat Braun.

Întrebări şi răspunsuri:

Sunt oamenii de afaceri români mai neserioşi decât alţii?

Nu se pot face generalizări. Am întâlnit oameni care s-au adaptat şi cu care este o plăcere să lucrezi. Există, însă, şi unii care se consideră oameni de afaceri, dar care au ajuns în nişte poziţii în urma unor acţiuni care nu sunt economice. Au fost ani în România în care cel ce venea cu ideea nu era cel mai câştigat.

Va ieşi România din criză anul viitor?

Sunt şanse mari. Mai ales pentru zona Braşovului cred că sunt semne bune, ţinând cont de potenţialul uman nevalorificat încă 100%. Depinde acum foarte mult de ceea ce facem noi.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite