Braşov: Valea Prahovei şi Braşovul, asaltate de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Turiştii vor avea ocazia să se distreze pe cinste în primul weekend adevărat, de iarnă, Foto: arhivă
Braşov: Turiştii vor avea ocazia să se distreze pe cinste în primul weekend adevărat, de iarnă, Foto: arhivă

Stratul de zăpadă de pe pârtii depăşeşte 20 de centimetri , iar administratorii acestora speră ca peste tot să se poată schia în weekend. Pentru acest weekend, majoritatea locurilor de cazare din staţiunile montane au fost déjà rezervate.

Distracţia a început de altfel, de câteva zile, pe pârtiile pe care s-au pus în funcţiune tunurile de zăpadă artificială. Hotelierii şi proprietarii de pensiuni  promit tot felul de surprize celor care  au de gând să vină în această perioadă la munte.

Poiana Braşov rămâne cea mai scumpă staţiune

Ninsoarea din ultimele zile a făcut ca stratul de zăpadă de pe pârtia Bradul să ajungă la 25 de centimetri. Instructorii de schi din Poiana Braşov spun că în acest weekend vor începe şi lecţiile cu turiştii români şi străini. Preţul unei lecţii individuale de schi este de 50 de lei, iar cei care doresc să-şi închirieze echipamentul trebuie să plătească 60 de lei, pe zi. Transportul pe cablu funcţionează acum alternativ, însă, la sfârşit de săptămână, toate instalaţiile vor putea fi folosite la capacitate maximă. Pentru un abonament valabil 24 de ore, un turist trebuie să scoată din buzunar 120 de lei.

Tot în Poiana Braşov, o noapte de cazare la un hotel de 4 stele costă 110 euro, de cuplu, iar preţurile nu sunt cu mult mai mici nici la hotelurile de 3 stele. „Preţurile sunt apropiate de cele de anul trecut, iar rezervările curg pe bandă rulantă. Pentru weekend , toate camerele de la noi sunt ocupate. Nu avem oferte last minute, pentru că, atât timp cât este zăpadă, hotelierii de aici nu trebuie să apeleze la astfel de oferte ca să-şi ocupe locurile de cazare", a explicat Daciana Pintilie, PR la Hotelul Alpin din Poiana Braşov.

Zăpadă perfectă şi la Predeal

Şi la Predeal se poate schia în condiţii bune, mai ales pe pârtia Clăbucet. „Turiştii schiază deja pe pârtia Clăbucet, chiar dacă nu este în totalitate amenajată. Până în weekend însă, condiţiile vor fi mult mai bune. Centrele pentru închirierea echipamentelor sunt deschise, iar preţurile sunt cam la nivelul celor de anul trecut. Vor fi foarte mulţi turişti care vor veni în weekend doar ca să schieze, chiar dacă nu se cazează în staţiune", a spus Rareş Ungureanu, şeful Salvamontului din Predeal.

Iarnă „rustică" la Bran

Nici zona Bran-Moeciu-Fundata nu duce lipsă de turişti care vor să profite de zăpadă. 80% din locurile de cazare ale pensiunilor agroturistice sunt deja rezervate pentru acest weekend. „Turiştii care vin în zona Branului pot simţi iarna altfel decât se întâmplă în oraş. Proprietarii de pensiuni organizează special pentru musafirii lor plimbări cu săniile trase de cai şi focuri de tabără. Pentru cei care ajung la Poiana Mărului, nu lipsesc picnicurile şi grătarele pe zăpadă", a declarat Mioara Stoian, reprezentanta ANTREC Braşov.

Pentru o cameră dublă la o pensiune de 2 sau 3 margarete, turiştii trebuie să plătească între 70 şi 100 de lei, iar la o pensiune de 4 margarete, între 120 şi 160 de lei. Cei care prefer zona Bran-Moeciu şi îndrăgesc sporturile de iarnă, se pot distra pe pârtiile din apropiere. Pe pârtia Zănoaga din Bran, stratul de omăt este de 15 centimetri, iar nocturna va fi pusă în funcţiune din acest weekend.

Zăpadă puţină pe Valea Prahovei

Deşi în ultimele zile a nins în staţiunile de pe Valea Prahovei, pârtiile nu sunt practicabile. „La Buşteni, stratul de zăpadă pe pârtie este de aproximativ 10 centimetri. Au mers şi tunurile de zăpadă câteva ore, însă acum s-au oprit pentru că vremea s-a încălzit", ne-a declarat Ioan Vasilescu, şef Direcţia Programe din cadrul Primăriei Buşteni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite