AICI găseşti toate rezultatele elevilor braşoveni la Testele Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medii de 10 au obţinut două eleve din judeţul Braşov. Cei mai mulţi elevi au luat note între 6 şi 7,99. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), mediile de anul acesta de la Testarea Naţională sunt comparabile cu cele de anul trecut, chiar dacă, inspectorii de specialitate au considerat subiectele ceva mai uşoare.

VEZI AICI REZULTATELE ELEVILOR BRAŞOVENI

O elevă de la Colegiul Nţional „Şaguna" şi o elevă de la Şcoala Generală din Recea au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. 

34 de elei au lau note între 1 şi 1,99. Potrivit specialiştilor, elevii s-au bazat foarte mult pe faptul că anul acesta, la testele naţionale, nu a fost nevoie să obţină nota de trecere 5 pentru a intra la liceu.

Rezultatele elevilor din mediul rural sunt mai echilibrate decât cele ale celor din mediul urban. După părerea mea, este firească această evoluţie, practic, notele, ca şi segmente pe procente, sunt uniforme. În mediul urban era de aşteptat, pentru că numărul elevilor este mult mai mare", a spus Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

image

La testarea naţională au participat 4663 de elevi. Doar 428 de elevi din judeţul Braşov au reuşit să obţină medii peste 9.

În funcţie de mediile obţinute, elevii trebuie să fie foarte atenţi la cum completează fişele de înscriere la liceu. Elevii nemulţumiţi de rezultate pot face astăzi contestaţii, iar rezultatele finale vor fi afişate luni, 27 iunie.

Media generală a notelor obţinute la evaluare vor reprezenta 50% din media finală a admiterii. Celelalte 50 de procente le reprezintă media anilor de gimnaziu.

Prima etapă a admiterii la liceu va avea loc pe 12 iulie cînd se va realiza repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite