Braşov: Ursul Muki din Balvanyos ar putea ajunge la Zărneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursul, care la ora actuală este crescut de o familie din localitatea covăsneană, ar putea ajunge în sanctaurul Libearty după ce mai multe asociaţii care se ocupă de protecţia animalelor au făcut demersuri în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției pentru Protecția Mediului, Vasile Mânecuță, Muki ar putea fi dus în Rezervația de la Zărnești în urma unor solicitări repetate ale mai multor asociații, care susțin că animalul este ținut în captivitate și nu are șansa de a se dezvolta în habitatul său natural.

Singurul nemulţumit este chiar capul familiei care în creşte pe Muki, Daragus Attila, primarul comunei Turia. Bărbatul spune că i-a creat lui Muki cele mai bune condiţii şi a fost crescut de când era pui de familia Daragus, la Balvanyos.

Dacă se continuă cu presiunile acestea, sigur că va trebui să renunțăm la Muki, dar voi cere, în numele întregului județ Covasna, instalarea unui cip pentru Muki, astfel încât acesta să poată fi urmărit peste tot. Nu am încredere în asociațiile acestea, cred că spală multe milioane de euro din fonduri europene, prea se zbat pentru a-l obține pe Muki, care este cel mai blând urs din România. De ce trebuie el oare dus neapărat între alți urși? Ca să fie omorât de aceștia sau ca să fie valorificat de cine știe cine? Sigur există o altă poveste în spatele acestor presiuni...", spune Daragus Attila, citat de www.covasnamedia.ro

CITEŞE AICI ÎNTREAGA POVESTE A URSULUI

Muki are 9 ani și 350 de kilograme, fiind crescut de familia Daragus încă de când era un puișor, după ce a fost găsit de săteni în pădure. Ursul se află în proprietatea Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Covasna, dar instituţia l-a dat în custodie lui Daragus Attila.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite