Ursoaica Betsy face mofturi la mâncarea românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursul texan, adus în urmă cu două săptămâni la Rezervaţia din Zărneşti, a fost eliberat într-unul dintre ţarcuri.

Ursoaica adusă din Statele Unite ale Americii se bucură acum de natură şi de libertate în Rezervaţia de la Zărneşti. Reprezentanţii rezervaţiei spun că animalul se simte atât de bine încât nici nu mai vrea să mai audă de mâncarea pe care o primea şi pe vremea în care era închisă în cuşcă.

„De când a venit, Betsy nu s-a atins de mâncarea dată de noi. Mănâncă doar iarbă, foarte multă iarbă, se bucură de ce găseşte în ţarcul în care este", a spus Cristina Lapis, preşedinta „Asociaţiei Milioane de Prieteni" .

Ursoaica nu vrea însă să audă de ceilalţi urşi sau de un eventual vecin de ţarc. Deşi reprezentanţii rezervaţiei doreau ca aceasta să devină colocatară cu o ursoaică din România, Monica, animalul nu pare acum nerăbdător să se împrietenească cu semenii săi. Mai mult, ursul Texan dă semen de agitaţie şi nervozitate în momentul în care celelalte animale încearcă să se apropie de spaţiul în care se află.

„În cazul urşilor care au trăit toată viaţa în captivitate, acomodarea în mediul natural este mai dificilă. Uneori durează câteva luni, alteori şi mai mult. Trebuie doar să avem răbdare şi să sperăm că Betsy se va obişnui şi cu ceilalţi urşi", a adăugat Cristina Lapis.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite