Braşov: Undă verde pentru construcţii în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea riscă să fie sufocată de construcţii
Staţiunea riscă să fie sufocată de construcţii

Edilii interziseseră ridicarea de noi clădiri în staţiune în anul 2004, întrucât era necesară amenajarea uni colector pentru apele reziduale.

Plenul Consiliului Local a aprobat eliminarea interdicţiei de construcţie în staţiunea Poiana Braşov. Edilii luaseră această decizie în anul 2004, întrucât era necesară amenajarea colectorului Poiana Braşov - Râşnov, care să preia apele reziduale de la clădirile din zonă.

În ultima perioadă însă, Primăria Braşov a înregistrat mai multe solicitări atât din partea unor persoane fizice, cât şi a unor firme care cer eliberarea de autorizaţii de construire.  Consiliului Local a aprobat planuri urbanistice de detaliu, iar construcţiile pentru care se solicită aceste documente se încadrează în reglementările aprobate prin aceste P.U.D.-uri. Astfel că edilii au decis să dea undă verde amenajării de noi clădiri, având în vedere că şi Compania Apa a anunţat că lucrările la colector vor fi finalizate cel târziu până de Crăciun. „Apreciem că se poate aproba eliberarea certificatelor şi autorizaţiilor de construire pentru situaţiile în care există PUD-uri aprobate, iar construcţiile se încadrează în reglementările urbanistice aprobate prin aceste planuri", au motivat reprezentanţii Primăriei. Există însă, riscul ca şi Poiana să fie sufocată cu timpul de construcţii, aşa s-a întâmplat şi în alte staţiuni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite