Braşov: Un transformator electric, sămânţă de scandal (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Ormeniş este revoltată că Electrica vrea să le monteze un transformator chiar în curtea casei.

Localnicii din Ormeniş spun că, de luni întregi, nu mai pot  folosi aparatura electrică, pentru că reţeaua de curent nu funcţionează cum trebuie. Reprezentanţii Electrica au decis să îmbunătăţească nivelul de tensiune, prin montarea unui transformator chiar în curtea unuia dintre localnici. Speriaţi de mastodontul situat la doar câţiva metri de casă, oamenii au interzis echipei de lucru să intre pe proprietatea lor.

„Am făcut o grămadă de hârtii către Primărie, dar nimeni nu ne-a ascultat. Eu am copii mici, care se joacă în curte. Nu se poate să ne monteze un transformator la doi paşi de casă, pentru că este foarte periculos. Dacă e nevoie, mă urc pe stâlp şi tot nu îi las să monteze. Este terenul meu. Nici stâlpii nu ar trebui să fie aici, ce să caute un transformator?", a spus revoltat Sebastian Cocoraş, proprietarul terenului.

Se vrea soluţia mai ieftină

Reprezentanţii Primăriei din Ormeniş recunosc că terenul este proprietate privată, însă nu înţeleg de ce nu se poate monta transformatorul pe stâlpul din curte, mai ales că astfel lucrarea nu este o povară pentru bugetul localităţii.

„Noi le-am propus celor de la Electrica să facă lucrarea în altă parte, să mute stâlpii, însă ni s-a spus că este foarte scump. Pe acelaşi loc a mai fost un transformator cu ani în urmă şi cred că este mai uşor dacă se montează în acelaşi loc. Dacă ar fi vorba de curtea mea, eu i-aş lăsa pe muncitori să aducă transformatorul. Nu văd care e pericolul", a declarat Gergely Janos, primarul din Ormeniş.

Conflictul proprietarului cu Primăria şi Electrica a creat nemulţumire şi în rândul celorlalţi localnici. Bucuroşi că nu e vorba de curtea lor şi dornici să aibă curent electric, oamenii au fost la un pas să se încaiere între ei.

Pentru că proprietarii terenului nu i-au primit ieri pe muncitori în curte, reprezentanţii SC Electrica au fost nevoiţi să renunţe la lucrare.

„Nu mai montăm transformatorul, pentru că nu suntem lăsaţi să intrăm pe proprietatea respectivă. Renunţăm la operaţiune, până când Primăria nu va stabili situaţia juridică a terenului. Dacă problema nu se va rezolva, vom muta stâlpii de curent în altă parte, pe cheltuiala primăriei", a declarat Adrian Mireţ, şeful punctului de exploatare Feldioara.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite