Braşov: Un tânăr de 20 de ani a salvat trei vieţi, după moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei vieţi ale unor pacienţi cu afecţiuni grave vor fi salvate de o prelevare de organe care a avut loc azi-noapte la Spitalul Judeţean din Braşov. Donatorul este un tânăr de 20 de ani, care a suferit un grav accident în urmă cu o săptămână.

Două echipe de medici, una de la Spitalul Fundeni şi alta din Cluj-Napoca, au efectuat azi-noapte o intervenţie deosebit de dificilă la Spitalul Judeţean Braşov. Aici a avut loc o prelevare de organe de la un pacient de numai 20 de ani, intrat în moarte cerebrală.

În urmă cu o săptămână, tânărul a suferit un accident extrem de grav. Aflat în tren, acesta a adormit şi a trecut de gara în care voia să coboare. A crezut ca îşi poate remedia greşeala sărind din tren. Tânarul a ajuns la spital cu leziuni multiple, deosebit de grave, iar eforturile medicilor nu i-au putut schimba destinul.

Odată ce bărbatul a intrat în moarte cerebrală, familia acestuia a fost de acord cu donarea de organe. Specialiştii au prelevat de la acesta, în cadrul intervenţiei de azi-noapte, ficatul şi rinichii. Operaţia a durat două ore jumătate, iar organele sănătoase au fost imediat transportate în centrele medicale în care alţi pacienţi au nevoie vitală de ele.

Prelevarea s-a încheiat cu succes, iar organele vor ajunge la alţi pacienţi care au mare nevoie de ele. Acestia vor fi aleşi de specialişti, în funcţie de testele de compatibilitate", a spus dr. Marius Neculoiu, managerul Spitalului Judeţean din Braşov.

Medicii spun că organele  vor salva alte trei vieţi. Ficatul va fi transplantat la Fundeni, iar rinchii în spitalul din Cluj-Napoca, pacientilor aflaţi în capul listei de aşteptare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite