Braşov: Un sfert dintre braşoveni „au uitat“ de declaraţiile de venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţiile de venit trebuie depuse până în 15 mai 2010
Declaraţiile de venit trebuie depuse până în 15 mai 2010

Contribuabilii persoane fizice trebuie să depună declaraţiile de venit pentru anul trecut până la termenul limită de 15 mai.

În judeţul Braşov sunt peste 25.000 de persoane care trebuie să depună declaraţiile de venit pentru anul 2009. Contribuabilii trebuie să ştie faptul că, în cazul în care nu se conformează, riscă o amendă cuprinsă între zece şi o sută de lei.

Anul trecut, însă,  25% dintre aceştia nu şi-au depus actele la termen şi au fost sancţionaţi. Reprezentanţii Direcţiei Finanţelor Publice Braşov au precizat că este posibil ca termenul de depunere al declaraţiilor să fie prelungit până în data de 25 mai, dar deocamdată, propunerea legislativă nu a fost aprobată.

„Prin noua legislaţie s-ar dori şi modificarea modului de plată a impozitului aferent. Asta înseamnă că plata sau încasarea sumei să poată fi făcută pe loc", a explicat Laura Olteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Braşov.

Cine depune declaraţii?

Cei care vor fi obligaţi să depună declaraţii de venit şi în acest an sunt cei care lucrează în comerţ, dar şi medicii, avocaţii, notarii, auditorii financiari, consultanţii fiscali, experţii contabili, contabilii autorizaţi, consultanţii de plasament în valori mobiliare, arhitecţii, jurnaliştii, precum şi cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite