Braşov: Un schior râşnovean a fost surprins de o avalanşă, în Munţii Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Râşnov, judeţul Braşov a fost surprins astăzi de o avalanţă în Munţii Făgăraş, la Bâlea Cascadă. Râşnoveanul făcea parte dintr-un grup de şapte persoane care urcau spre Bălea Lac, bărbatul fiind singurul prins sub zăpadă, conform corespondenţilor Mediafax.

Conform salvamontiştilor sibieni, bărbatul a fost surprins de avalanşă, în jurul orei 13.00 şi se află în acest moment prin sub zăpadă. În plus, aceştia încearcă să-l găsească şi să-l salveze pe bărbat cât mai repede. „Nu ştiu dacă până diseară o să reuşim să descoperim locul în care se află deoarece suprafaţa pe care trebuie să cautăm este foarte mare. Se fac sondări pe o suprafaţă de 50 de metri lăţime şi aproximativ o sută lungime", a declarat pentru Medifax Virgil Grosaru, din cadrul Serviciului Public Salvamont Cârţa.

Accidentul a fost anunţat la 112 de către o persoană care a văzut avalanşa şi momentul în care schiorul a fost complet îngropat în zăpadă. De atunci, schiorul este căutat de peste zece salvamontişti, ajutaţi de doi câini de la Centrul Chinologic Sibiu, special dresaţi pentru descoperirea victimelor avalanşelor, şansele ca acesta să mai fie găsit în viaţă fiind mici.

Masivul Făgăraş se află sub avertizarea meteorologilor care au anunţat risc de producere a avalanşelor de gradul patru din cinci posibile pentru altitudini mai mari de 1.800 de metri şi risc de gradul trei sub această altitudine.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite