Braşov: Un nou termen pentru începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii Patria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat astăzi cheluielile legate de proiectul „Reabilitarea clădirii cinematrografului Patria".

Proiectul va fi finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1 şi prevede realizarea cu prioritate a unui centru socio-cultural al municipiului Braşov care să găzduiască Filarmonica Braşov, actualmente fără sediu propriu.

În plus, clădirea care urmează să fie modernizată va reprezenta un cadru adecvat desfăşurării proiectelor culturale finanţate din bugetul local, prin reabilitarea şi pregătirea pentru noi activităţi socio-culturale a spaţiului cu suprafaţa totală de 1.288,53 mp, al fostului cinematograf „Patria", actualmente închis şi aflat într-o stare avansată de degradare. „În termen de câteva săptămâni vom semna contractul cu Ministerul Dezvoltării, după care vom face licitaţia pentru selectarea executantului, iar în cel târziu trei luni sper să ne apucăm de acest proiect foarte important pentru Braşov", a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Valoarea totală a proiectului este de peste 100 de miliarde, din care Primăria va suporta cota de cofinanţare 2,02 %, plus cheltuielile neeligibile în valoare de peste 800 de milioane de lei, plus TVA.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite