Un fermier din Bod face agricultură cu tractoare Lamborghini (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a decis, în urmă cu trei ani, să renunţe la tractoarele româneşti. Tractorul, de 100.000 de euro, are computer de bord, aer condiţionat şi cutie de viteze automată, iar fermierul spune că este foarte eficient.

Sorin Năstase şi-a început afacerea în urmă cu nouă ani. La început, muncea pământul doar cu utilaje autohtone. „Când am pornit această afacere, exploatam doar câteva hectare de pământ şi lucram cu tractoare româneşti. Apoi am început să luăm în arendă mai multe loturi şi am ajuns la câteva sute de hectare. Bineînţeles că a trebuit să cumpărăm mai multe utilaje agricole, dar şi mai performante", a explicat Sorin Năstase.

Tractor performant

Bărbatul a vrut să îşi cumpere un tractor de mare putere şi nu a stat pe gânduri când a aflat că poate să îşi ia, chiar din România, un tractor, marca Lamborghini. „Bolidul câmpului" a fost trecut imediat de proprietarul său la activităţile agricole. Fie că a fost  vorba despre culturile de sfeclă de zahăr, cartofi sau grâu, tractorul s-a dovedit net superior altor utilaje asemănătoare.

image

„Dacă înainte aram zece hectare în trei, patru zile, acum arăm aceeaşi suprafaţă într-o zi. Chiar dacă tractorul este de mare putere consumă în medie 8-10 litri de motorină, la hectar", a declarat fermierul de la Bod.

Fermierul spune că maşinăria, de 100.000 de euro, a făcut toţi banii şi este hotărât să îşi mai ia un utilaj identic.

image

„Tractorul Lamborghini ne-a salvat în 2008 şi în 2009, când nu au fost cei mai buni ani pentru agricultori. Chiar dacă tractorul nu e ieftin, raportul calitate-preţ este favorabil. Noi am făcut deja actele şi am dat avans pentru al doilea tractor", a spus Sorin Năstase.

Vedeta satului

Utilajul are sisteme identice cu cele ale automobilelor de lux. „Nu se compară cu nicio altă maşină agricolă pe care am condus-o până acum. Este foarte uşor de manevrat, pentru că totul este electronic. Mai mult, în cabina Lamborghini-ului te simţi ca într-o maşină de lux pentru că scaunul este reglabil şi foarte confortabil. Poţi asculta muzică şi ai aer condiţionat", a explicat Vlad Năstase, fiul fermierului.

image

Faima tractorului Lamborghini s-a dus repede în sat şi tot mai mulţi curioşi au venit să vadă „bolidul câmpului".

„Mulţi agricultori nici nu ştiu că există tractoare Lamborghini. S-a întâmplat, de mai multe ori, ca oameni din sat să vină la noi special ca să se pozeze cu tractorul şi mulţi ne-au întrebat dacă nu îl folosim şi la curse", a adăugat Vlad Năstase.

Singura firmă care importă tractoare Lamborghini în România este la Braşov. „În România, cele mai căutate modele de tractoare Lamborghini sunt cele medii şi mici. Cei care comandă astfel de tractoare sunt foarte mulţumiţi pentru că utilajele au viaţă lungă şi nu se defectează. În funcţie de capacitate, preţul porneşte de la 25.000 de euro, pentru un tractor de 45 CP, şi ajunge până la 120.000 de euro, pentru un tractor de 275 CP", a declarat Ilona Capmare, reprezentanta firmei.  

image

Fosta fabrică de tractoare, cartier rezidenţial

Din anul 2007, Braşovul a dispărut de pe harta marilor producători de tractoare, după ce uzina de profil a fost închisă. După 1990, Tractorul Braşov a intrat într-un lent proces de privatizare. Terenul uzinei braşovene a reprezentat o tentaţie mare pentru dezvoltatorii imobiliari, iar inevitabilul s-a produs acum trei ani, când întreaga platformă a fost cumpărată cu 91,6 milioane de euro de „Flavus Investiţii". Noul proprietar a început demolarea halelor şi a proiectat, în loc, un nou cartier. Acesta susţine că a căutat parterneri pentru a produce maşini agricole, dar nimeni nu e interesat.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite