Braşov: Un copil de 11 ani, de etnie romă, salvează două vieţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul în vârstă de 11 ani, de etnie romă, locuia în Braşov şi se afla în moarte cerebrală. După ce părinţii şi-au dat acordul, prelevarea de organe a avut loc aseară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Braşov.

Băiatul de etnie romă a intrat acum cinci zile în moarte cerebrală, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier.

Părinţii băiatului şi-au dat acordul pentru prelevare de organe, imediat duă ce au fost informaţi de o echipă specializată constituită la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Braşov.

În urma operaţiei de aseară s-a încercat prelevarea rinichilor şi a ficatului. Rinichii au fost trimişi la spitalul din Cluj-Napoca, unde astăzi vor fi transplantaţi. Organele vor salva două persoane diagnosticate cu insuficienţă renală.

Ficatul băiatului s-a dovedit însă cirotic, în ciuda vârstei fragede a micuţului. „Nici inima nu poate fi transplantată deoarece pe listele de aşteptare nu figurează niciun posibil receptor de aceaşi statură şi greutate", a declarat Marius Neculoiu, managerului Spitalului Judeţean Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite