Braşov: Ultimele două zile pentru plata birurilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încasările Direcţiei Fiscale sunt de 88% din totalul obligaţiilor prognozate. 124.968 de mii de lei s-au adunat la bugetul local din plata taxelor şi impozitelor pe clădiri, terenuri şi autoturisme.

Persoanele fizice, care deţin clădiri, au plătit în proporţie de 88%, cele deţinătoare de terenuri - 92%, iar posesorii de autoturime - 78%. Şi firmele şi-au plătit impozitele pe clădiri (70%), terenuri (93%) şi autoturisme (61%).

30 septembrie este termenul scadent pentru cea de-a doua tranşă a plăţii taxelor şi impozitelor locale. De asemenea, 31 decembrie este termenul scadent pentru obligaţiile suplimentare, pentru persoanele care deţin a doua sau a treia casă decât cea de domiciliu, dar şi cei care deţin autoturisme cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc. Aceştia din urmă beneficiază de o bonificaţie de 5% dacă îşi achită impozitele până la data scadentă", a spus Sorin Puia, şeful Serviciul Contencios.

Începând cu 1 iulie, nivelul majorării de întârziere a texelor si impozitelor la bugetul local este de 2% din cuantumul obligaţiilor pentru neachitarea la termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă. Până acum calculul majorărilor se făcea la 0,1% pe zi.

Programul agenţiilor

Taxele şi impozitele locale se pot plăti la sediul Primăriei, dar şi la sediul Direcţiei de Finanţe Braşov, de pe strada Dorobanţilor nr. 4, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00 şi sâmbăta, în intervalul 9.00-12. În plus, braşovenii au la dispoziţie alte trei agenţii fiscale: pe strada Lungă, Uranus şi Turnului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite