Braşov: Ultima seară a Festivalului de Dramaturgie Contemporană. Decernare de premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană se încheie astăzi cu decernarea premiilor şi cu un spectacol de gală extraordinar, susţinut de Ion Caramitru şi Jonny Răducanu.

La ediţia din acest an a festivalului au fost prezentate cele mai importante piese ale dramaturgiei contemporane, în total 11 spectacole de excepţie. Încă din 12 noiembrie, pe scena teatrului braşovean au urcat actori ai Teatrului de Comedie, Teatrului ATC, Teatrului Mic, Teatrului Naţional „I. L. Caragiale", Teatrului Bulandra şi Teatrului Odeon din Bucureşti, actori de la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, din Cluj-Napoca, Teatrul „Maria Filotti" din Brăila, dar şi actorii Teatrului „Sică Alexandrescu" din Braşov.

Decernarea premiilor pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cea mai bună scenografie, cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol şi premiul special al juriului va avea loc astăzi, la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu". Actorii braşoveni au intrat în competiţie cu piesa „Lapte negru" de Vasili Sigarev, în regia lui Claudiu Goga.

Seara de Gală oferă spectatorilor braşoveni ocazia de a se întâlni cu două personalităţi ale scenei româneşti: actorul Ion Caramitru şi jazzman-ul Johnny Răducanu. „Dialoguri şi fantezii în jazz", un dialog între cuvântul rostit şi sunetul pianului, între versurile lui Nichita, Ana Blandiana sau Miron Radu Paraschivescu şi muzica lui Johnny Răducanu. După recital, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu" va avea loc lansarea volumului „Cu Ion Caramitru de la Hamlet la Hamlet şi mai departe de Mircea Morariu".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite