Udrea: „Cu cât mai multe tăieri de panglici, cu atât mai puţine tăieri de salarii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea a semnat contractul de finanţarea europeană pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Remus Răduleţ".

Internate moderne, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate, echipamente IT nou-nouţe şi sală şi teren de sport. Acestea sunt planurile din proiectul de reabilitare a Colegiului Tehnic „Remus Răduleţ". Proeictul de renovare este finanţat din fonduri europene, prin Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale.

În valoare de 14.772.211,69 lei, din care 12.117.032,32 lei reprezentând spijinul financiar din fonduri europene nerambursabile, proiectul îşi propune să atragă cât mai mulţi elevi, într-un mediu profesionist de educaţie.

Reabilitarea colegiului ne va ajuta să formăm specialişti în automatică sau electrotehnică. Proiectul este binevenit mai ales că instituţia de învăţământ nu a mai fost reabilitată de 43 de ani", a spus Ladislau Nedeczky, directorul colegiului.

image

Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat de însăşi ministrul Elena Udrea şi primarul Braşovului, iar lucrările vor începe îm aproximativ trei luni şi vor dura 28 de luni. „Acesta este singurul proiect vizând dezvoltarea şi modernizarea unui Campus Preuniversitar din Regiunea Centru, finanţat din fonduri europene", a spus Elena Udrea.

Fondurile europene, cheia ieşirii din criză

Elena Udrea a mai spus că ministerul condus de domnia sa s-a specializat acum pe atragerea de fonduri europene, în condiţiile în care ministerul are un buget de austeritate, de doar 4,3 miliarde de euro.

image

Ne-am propus să aducem în România fonduri de 500 de miliarde de euro, pentru proiecte de infrastuctură, turism, reabilitarea drumuri, infrastructura pe râuri şi aşa mai departe. Eu cred că este un lucrur foarte bun să atragem bani europeni. Cineva m-a întrebat dacă este normal să tăiem panglici în timp ce salariile scad. I-am răspuns că este foarte bine. Cu cât mai multe tăieri de panglici, cu atât mai puţine tăieri de salarii", a spus Elena Udrea, ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite