Nici urmă de turistul dat dispărut în Munţii Făgăraş! A treia zi de căutări este în plină desfăşurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 44 de ani din Ucea de Sus s-a rătăcit în Munţii Făgăraş. Turistul este căutat încă de aseară de salvamontişti.

UPDATE, 27 iunie

ORA 14.00 „Căutările se desfăşoară astăzi la graniţa judeţelor Sibiu şi Făgăraş. Cei care l-au însoţit pe turist în drumeţie ne-au indicat iniţial locul în care acesta a părăsit cărarea, dar se pare că această indicaţie nu a fost cea corectă. Căutările sunt îngreunate de faptul că este o suprafaţă foarte mare care trebuie acoperită“, a explicat Thomas Bross, şeful Salvamontului Victoria. Salvamontiştii nu au dat până acum de turistul rătăcit şi nici nu au găsit vreun indiciu despre traseul urmat de acesta.

ORA 07.00 Operaţiunea de salvare a turistului rătăcit în Munţii Făgăraş continuă. După ce l-au căutat o zi jumătate în zadar, echipa de salvamontişti şi jandarmi montani au încetat căutările aseară, la lăsarea întunericului. Le-au reluat la prima oră, în această dimineaţă „Patru jandarmi montani şi alţi câţiva salvamontişti au pornit dis-de-dimineaţă în căutarea turistului. Pe teren se află şi familia turistului, care oferă indicii cu privire la locul în care s-au despărţit vineri“, a declarat comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş, Şerban Adrian.

26 iunie, ORA 18.50 Operaţiunea de salvare a fost oprită momentan, după ce echipajele l-au căutat în zadar pe bărbatul dispărut. „Nu am găsit nimic şi am decis să coborâm. Căutările vor fi reluate mâine dimineaţă, cu ajutorul a încă două echipaje. În vom căuta până îl vom găsi", a spus Şerban Adrian, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş.

UPDATE,ORA 15.00 Oparaţiunea de salvare a turistului rătăcit în Munţii Făgăraş continuă şi la această oră. „Trei jandarmi montani şi trei salvamonişti de la Victoria îl caută şi la această oră pe bărbatul rătăcit. Condiţiile sunt foarte dificile, pentru că plouă, iar vântul este foarte puternic. Dacă nu reuşesc să-l găsească în seara asta, colegii vor porni în căutarea turistului dis-de-dimineaţă“, a declarat Şerban Adrian, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş.

ORA 12.00  După ce l-au căutat până acum fără succes, jandarmii au încercat să plece în căutarea turistului cu ajutorul unui elicopter. Însă, vântul puternic şi ceaţa i-a împiedicat să facă acest lucru. 

ORA 11.00 La acţiunea de salvare participă salvamontişti şi jandarmi montani din Sibiu şi Victoria. „Bărbatul a urcat acum două zile împreună cu familia în zona Cabanei Turnuri. Turistul a ales un alt traseu, însă s-a rătăcit, familia dându-l dispărut încă de vineri seara“, a declarat Thomas Bross, şef Salvamont Victoria.

Familia, respectiv soţia şi doi copii sunt în siguranţă. Ei au alertat salvamontiştii, care au plecat în căutarea turistului încă de aseară. „Am fost solicitaţi de sâmbătă de salvamontiştii din Victoria pentru a-i ajuta să găsim bărbatul dispărut. Persoana a fost dată dispărută de familia sa, aflată şi ea în zona Munţilor Făgăraşului", a precizat şeful salvamontiştilor sibieni, Adrian David, pentru Agerpres.

În ultimele 24 de ore pe culmile Făgăraşului condiţiile meteo au fost destul de dificile, cu temperaturi scăzute noaptea şi cu precipitaţii sub formă de lapoviţă.

Revenim cu amănunte

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite