Braşov: Trei români salvaţi de moartea unei tinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a murit în accident de maşină
Tânăra a murit în accident de maşină

Familia unei fete de numai 26 de ani a acceptat să doneze organele acesteia pentru a oferi o şansă la viaţă altor trei persoane.

Tânăra a suferit în 28 ianuarie un accident de circulaţie în urma căruia a intrat în comă. Medicii au încercat din răsputeri să o salveze pe braşoveancă, însă nu au mai reuşit să îi salveze viaţa şi fata a intrat ieri în moarte cerebrală.

„Ficatul tinerei a plecat de urgenţă spre Institutul de Boli Hepatice din Bucureşti, iar rinichii au salvat două vieţi de pe lista de aşteptare ale Spitalului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj", a declarat pentru Adevărul de Seară, dr. Marius Neculoiu, coordonatorul operaţiei.

Potrivit dr. Mihai Lucan, directorul Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, transplanturile au început în jurul orei 11.00.

Un bărbat de 50 de ani aflat de mai mulţi ani pe lista de transplanturi şi o femeie inclusă de urgenţă pe listă vor primi o nouă speranţă la viaţă fără dializă.

Despre femeia din Câmpia Turzii inclusă pe listă în urmă cu trei zile, Lucan spune că suferă de diabet instabil, iar în ultimele zile a început să nu mai suporte dializa.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite