Braşov: Trei hoţi au reuşit să comită 200 de furturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indivizii erau specializaţi în furturi din locuinţe , au operat în toată ţara şi riscă între 3 şi 15 ani de puşcărie. Poliţiştii spun că, într-un an, cei trei au comis peste 200 de furturi, în urma cărora au umplut două tiruri numai cu bunurile furate.

Poliţiştii braşoveni au probat, zilele trecute, trei furturi din locuinţe, comise în zona Bulevardului Griviţei, de către trei indivizi din Bucureşti, Mihai Reinhard, de 26 de ani, Mircea Radu, 41 de ani, şi Robert Moarti, de 28 de ani. Deşi furturile au fost comise în Braşov în septembrie anul trecut, poliţiştii au reuşit de-abia cum să dovedească infracţiunile comise fiindcă, spun ei, au avut de-a face cu adevăraţi profesionişti. 

Hoţii îşi organizau furturile

Cei trei erau specializaţi pe furturi din locuinţe şi foloseau metoda ruperii butucului, având intrumente adecvate în acest sens. Ei acţionau în felul următor: îşi stabileau un traseu format din mai multe oraşe, unde urmau să dea spargerile. Apoi, doi-trei inşi plecau cu o maşină puternică din Bucureşti. În general, acţionau în extremităţile oraşului şi alegeau blocuri turn, unde acţionau la etajele superioare. Alegeau două-trei apartamente, sunau la interfon să vadă dacă le răpunde cineva şi, când se convingeau că nu e nimeni acasă, urcau la etajul respectiv, blocau liftul şi mergeau la apartamentele unde sunaseră. Pentru a se convinge încă o dată că nu e nimic acasă, uneori îşi lipeau urechea de vizor sau îl astupau cu o bandă de lipit", a explicat Şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Braşov, comisarul şef Ion Necşulescu.

Din apartamente, hoţii nu plecau cu bunuri voluminoase, ci cu obiecte care, purtate la vedere, nu trezeau suspiciuni, cum ar fi bijuterii, bani, laptopuri, camere de luat vederi sau aparate foto. „Traseul lor dura cam două săptămâni. Spargerile erau comise între orele 09.00 şi 13.00 şi niciodată nu comiteau faptele în oraşul în care se cazau. Apoi se întorceau acasă, stăteau o lună-două liniştiţi, timp în care mai valorificau o parte din bunuri, după care plecau din nou pe o altă rută. În timpul efectuării unui traseu, reuşeau să fure bunuri în valoare de circa 40.000 de euro", a mai spus comisarul şef Ion Necşulescu.

Poliţiştii spun că bucureştenii au mai dat spargeri în Brăila, Galaţi, Botoşani, Cluj, Baia Mare, Bihor şi Bucureşti. Indivizii au fost prinşi în urma unui flagrant, iar acum se află încarceraţi la penitenciarul din Brăila.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite