Braşov: Totul despre Mina Minovici, mâine, la Casa Mureşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Adrian Majuru va prezenta, mâine, la Muzeul „Casa Mureşenilor" povestea familiei Minovici, model de perseverenţă şi dăruire profesională, ai cărei membri şi-au adus aportul la dezvoltarea sistemului românesc de sănătate publică.

De numele acestei familii se leagă multe instituţii care au supravieţuit, unele într-o „haină" nouă: Institutul Medico-Legal - unul dintre primele din Europa, Societatea «Salvarea» - prima din zona Balcanilor, Spitalul de Urgenţă - unul dintre primele din Europa, Muzeul de Arta Naţională «Dr.Nicolae Minovici» şi  altele.

Participanţii vor avea ocazia să dialogheze cu istoricul Adrian Majuru şi să afle detalii despre viaţa profesională şi privată a medicului legist Mina Minovici şi a fraţilor săi la fel de celebrii, Ştefan Minovici (chimist) şi Nicolae Minovici (medic legist).

Un cadru şi mai potrivit pentru a înţelege mai multe din secretele acestei poveşti îl reprezintă grădina Muzeului de la Şosea, din Bucureşti, care înconjoară, de peste o sută de ani, "vila cu clopoţei" a doctorului. Prezentarea pe care o oferim publicului braşovean se doreşte a fi şi o invitaţie de a vizita acest loc", declară Angela Dobrescu, preşedintele Grupului pentru Iniţiativă Locală „Corona", organizatorul evenimentului.

Întâlnirea are loc mâine, de la ora 12.30, la Muzeul „Casa Mureşenilor" de pe strada Mureşenilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite