Braşov: Tentativa de jaf armat s-a produs cu un pistol de jucărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul s-a produs în jurul orei 14.00 Foto: Bogdan Crăciun
Atacul s-a produs în jurul orei 14.00 Foto: Bogdan Crăciun

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.00. Din fericire nimeni nu a fost rănit, iar atacatorul nu a apucat să fure niciun ban. Poliţiştii au delimitat zona de-abia după două ore, numai pentru a-i ţine pe ziarişti departe de locul faptei.

Atacul s-a produs în jurul orei 14.00, când un individ necunoscut, în vârstă de aproximativ 30 de ani a intrat în sucursala băncii de pe strada Muncii.

Bărbatul şi-a acoperit faţa cu o glugă şi a intrat în bancă, proftând de faptul că înăuntru se aflau doar angajaţii. Apoi, dintr-o pungă de plastic a scos un pistol şi a trecut la ameninţări, cerându-i casierei banii.

image

 „Una dintre angajate a apucat să acţioneze butonul de panică. Suspectul nu stat înăuntru mai mult de câteva secunde, apoi a fugit să fure vreo sumă de bani sau să facă vreo victimă. Se pare că pistolul folosit este de jucărie.Vom analiza imaginile de pe camerele de supraveghere pentru identificarea suspectului. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de tâlhărie, faptă pedepsită până la 9 ani închisoare ", a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

image

În imaginile suprinse de camere de supraveghere ale băncii necunosctulul apare cu o glugă pe cap, cu o mână îşi acoperă faţa, iar în cealaltă mână ţine pistolul (foto sus). Incidentul s-a petrecut foarte repede, astfel că nimeni nu a auzit nimeni. „Habar nu am avut ce s-a întâmplat. În jurul orei 14.00 am văzut poliţişti care se perindau pe aici, dar am aflat ce s-a întâmplat de-abia după ce a venit poliţia să-mi ia o declaraţie. Din bancă nu s-a auzit niciun zgomot. Am observat un individ care a luat înspre strada Carpaţilor, dar nu l-am văzut bine", a spus o angajată a unei firme de asigurări sitută lângă bancă, sub protecţia anonimatului.

image

Criminaliştii au delimitat perimetrul din zona băncii de-abia după două ore de la producerea incidentului, în jurul ore 16.15. Poliţiştii au folosit banda doar pentru a-i ţine pe ziarişti departe de locul faptei, pentru a nu filma sau poza în incinta unităţii bancare (foto sus). Mai mult, exact cu o jumătate de oră înainte de producerea atacaului, o patrulă a Secţiei 4 Poliţie a trecut prin dreptul băncii, în timp se afla într-o misiune de patrulare.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite