Braşov: Teatrul din Cluj a cucerit marele premiu al Festivalului de Dramatrugie de la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul „Sică Alexandrescu" din Braşov a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă şi pe cel pentru scenografie. Maestra de la Braşov, Viorica Geantă Chelbea, a obţinut acest premiu pentru rolul casieriţei din piesa „Lapte Negru", de Vasili Sigarev.

Nu mă aşteptam la acest premiu. Mulţumesc regizorului Claudiu Goga care m-a distribuit în această piesă, mulţumesc şi colegilor mei de scenă, fără de care nu ar fi fost posibil să primesc acest premiu", a spus Viorica Geantă Chelbea. Piesa a mai luat un premiu, cel pentru scenografie şi a fost primit de doi „veterani" ai teatrului braşovean: Mihai Mădescu şi Luana Drăgoiescu.

Marele premiu al ediţiei din acest an a Festivalului de Dramaturgie Contemporană a plecat la Cluj, fiind primit de spectacolul cu piesa „Noaptea Walpurgiei", de Venedikt Erofeev, în regia lui Mihai Mănuţiu. Premiul a fost primit de trei dintre actorii care joacă în spectacol, aceştia declarând că sunt încântaţi de premiul primit, mai ales că premiera spectacolului a avut loc doar cu o lună în urmă.

Marcel Iureş, cel mai bun actor

Premiul pentru cel mai bun actor a fost împărţit între reprezentanţii a două generaţii distincte: Marcel Iureş, pentru rolul „Tatăl lui Robert" din piesa „Acasă la tata" de Mimi Brănescu (Teatrul Act) şi Ionuţ Caras de la Teatrul Naţional din Cluj pentru rolul „Gurevici" din spectacolul cu piesa „Noaptea Walpurgiei" de Venedikt Erofeev.

Teatrul „Maria Filotti" din Brăila a plecat de la festival cu două premii: premiul special al juriului pentru spectacolul cu piesa „Omul pernă", de Martin McDonagh, dar şi cu premiul pentru regie cucerit de regizorul Radu Afrim.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite