Braşov: Taximetrist salvat de jandarmul care păzea Depozitul de armament de la Dumbrăviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetristul a găsit ajutor la Depozitul de armament Foto: IJJ Braşov
Taximetristul a găsit ajutor la Depozitul de armament Foto: IJJ Braşov

Taximetristul fusese tâlhărit, în maşină, de trei clienţi, şi singura soluţie pe care a găsit-o ca să scape de agresorii săi a fost să apeleze jandarmul care asigura paza la Depozitul de armanent de la Dumbrăviţa.

Incidentul s-a petrecut azi-noapte, când cei trei agresori s-au urcat într-un taxi, în Braşov, şi i-au cerut şoferului să-i ducă la Codlea. La finalul cursei, taximetristul le-a cerut clienţilor să-i achite cursa, dar aceştia au refuzat. Ba mai mult, l-au ameninţat şi i-au cerut să-i ducă până în Dumbrăviţa.

Pe traseu, şoferul a fost deposedat, sub ameninţarea cu moartea, de ceasul de mână marca Police, telefonul Nokia, geaca pe care o purta, portofelul cu suma de 19 lei şi o bancnotă de un dolar,  precum şi de receptorul staţiei de emisie-recepţie din dotarea autoturismului. Singura soluţie găsită de taximetrist a fost să ceară ajutorul jandarmului care păzea Depozitul de armament de la Dumbrăviţa.

Plutonierul Nica George din cadrul Detaşametului 3 Jandarmi Braşov,  în timp ce executa misiunea de pază şi protecţie la obiectivul Codlea, aflat în apropierea localităţii Dumbrăviţa, a observat venind, cu viteză mare, dinspre DN 1 spre localitatea Dumbrăviţa, un autoturism taxi de culoare albă. Autoturismul, în momentul în care a trecut prin faţa porţii obiectivului a virat brusc stânga, a tăiat banda de contrasens şi s-a oprit în parcarea de lângă intrarea în obiectiv. Din autoturism au coborât  patru persoane, iar şoferul a început să strige după ajutor. Plt. Nica George s-a deplasat la autoturism şi a  imobilizat pe unul dintre cei trei pasageri, ceilalţi doi reuşind să fugă peste câmpul învecinat", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, locotenentul Ciprian Aldea.  

La faţa locului au sosit şi poliţiştii din Codlea, care au reuşit să-i identifice şi pe ceilalţi doi autori ai tâlhăriei. Dintre aceştia, doar unul a fost prins, iar asupra lui oamenii legi au găsit bunurile sustrase de la taximetrist. „Cercetările sunt continuate de Poliţia municipiului Codlea, care va înainta dosarul la Parchet cu propunere de arestare preventivă", a mai precizat locotenentul Ciprian Aldea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite