Braşov: Târg de Crăciun cu produse tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii şi artizanii veniţi din toată ţara au adus marfă pe alese
Producătorii şi artizanii veniţi din toată ţara au adus marfă pe alese

Cea de-a X-a ediţie a Târgului de produse tradiţionale „Roadele pământului", cu care braşovenii gurmanzi s-au obişnuit deja, s-a transformat acum în  Târg de Crăciun.

În luna decembrie, Asociaţia „Roadele pământului" şi cei de la „Slowfood" Braşov au schimbat formatul târgului de produse 100% naturale cu care braşovenii s-au obişnuit. Evenimentul din această lună este dedicat în mod special tradiţiilor culinare specifice sărbătorilor de iarnă.

Murături şi gemuri de la Făgăraş

De această dată, producătorii nu vor mai sta în frig pentru a-şi comercializa marfa, ci vor avea la dispoziţie un cort de 300 de metri pătraţi, încălzit, iluminat şi decorat cu podoabe de Crăciun. 35 de producători şi artizani veniţi din toată ţara au adus la Braşov cârnaţi proaspeţi şi afumaţi, cozonaci făcuţi ca la mama acasă, murături, gemuri, vin şi ţuică de casă, sarmale, jeleuri de fructe fărăr zahăr şi clătite.

Cadouri realizate manual

Pe lângă producesele culinare, vizitatorii târgului vor mai putea cumpăra de aici şi cadouri de Crăciun. La ediţiadin luna decembrie a manifestării vor participa şi artizani care au adus la vânzare jucării de lemn, păpuşi din cârpe, ciorapi de lână şi covoare lucrate manual.

Cât timp se vor plimba prin târg, braşovenii se pot încălzi cu un pahar de vin fiert sau ţuică fiartă sau pot degusta clătite calde preparate chiar sub ochii lor.

Biblioteca Judeţeană a pregătit şi de această dată un colţ dedicat copiilor. Cei mici pot lua parte la atelierul de colorat, atelierul de confecţionat felicitări, ornamente de Crăciun, Moşi Crăciuni confecţionaţi din şerveţele şi fulgi imenşi de zăpadă realizaţi din hârtie.

Târgul de Crăciun s-a deschis astăzi, la ora 12.00 şi poate fi vizitat până pe 23 decembrie, între orele 12.00 şi 20.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite