GALERIE FOTO Tânăra pictoriţă, Andreea Bogde, premiată la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanca de numai 12 ani a reprezentat cu succes România la Olimpiada Naţională a Artelor şi la Festivalul Mondial al Copiilor, desfăşurat la Washington.

La prima sa excursie în străinătate, Andreea Ioana Bogde, din Braşov, s-a întors acasă cu o diplomă importantă. Andreea, alături de Teodora Alexandra Lazăr, elevă la Liceul de Arte din Baia Mare, au fost singurele românce care au reprezentat ţara noastră la cea de-a IV-a Olimpiadă Naţională a Artelor.

Andreea Bogde este elevă în clasa a VII-a, la Liceul de Artă Plastică Hans Mattis-Teutsch. Ea a dovedit că are talent prin participarea la numeroase concursuri de artă plastică organizate în ţară. Tânăra a plecat la Washington cu ajutorul Fundaţiei Euro-Asia Promotion and Cultural Foundation.

image

CLICK pe poze pentru multe imagini cu Andreea Bogde

A trăit printre americani

Olimpiada din SUA s-a bucurat de participarea copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, din peste 120 de ţări ale lumii, care au avut de prezentat câte o lucrare de artă, respectând tema „Sportul meu preferat".

Pictura Andreei, intitulată „Paleta olimpică", aflată în expoziţia inaugurală, a fost apreciată din primele ore, de publicul aflat în număr mare la spectacolul desfăşurat la National Mall din Washington, în perioada 17-19 iunie. „Am pictat un porumbel, simbol al păcii, iar în spatele acestuia câţiva atleţi. A fost experienţă interesantă şi mi-ar plăcea să o repet", a declarat tânăra care pictează viaţa în culori.

În cadrul excursiei de care a avut parte, Andreea a participat la o serie de ateliere de creaţie, a avut ocazia să interacţioneze cu copii din întreaga lume, să cunoască o parte din viaţa americanilor şi a putut vizita celebrele muzee de pe National Mall.

„La ceremonia de decernare a premiilor, eu şi Teodora, ne-am îmbrăcat în costume naţionale, fapt pentru care toată lumea s-a pozat cu noi. Atunci când am vizitat muzeele, am fost plăcut surprinsă când am văzut patru opere semnate de Brâncuşi, la National Gallery", a mărturisit tânăra.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite