Braşov: Tai un arbore, plăteşti trei puieţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Primăria a fixat deja şi preţurile puieţilor
Braşov: Primăria a fixat deja şi preţurile puieţilor

Orice braşovean care va solicita Primăriei aprobarea tăierii unui copac de pe raza municipiului, indiferent de cine este proprietarul terenului pe care creşte copacul, va trebui să plătească mai întâi contravaloarea a trei puieţi.

Acest lucru se va întâmpla după ce va fi aprobat în Consiliul Local noul Regulament referitor la zonele verzi din Braşov. Potrivit proiectului de regulament, cererea  privind  propunerea de tăiere va avea acordul scris al majorităţii persoanelor direct afectate, în situaţia în care solicitarea se face de către persoane fizice sau juridice care locuiesc în imobile tip condominiu  şi a asociaţiei de proprietari.

Consiliul Local intenţionează să creeze un fond numit „Plantări arbori", în care vor colecta banii pe care braşovenii îi vor plăti pentru a putea tăia copacii. În privinţa preţurilor puieţilor, proiectul de act normativ stabileşte preţuri cuprinse între 20 şi 75 de lei, în funcţie de specia de copac ce urmează a fi „înlocuit". Pentru gardul viu a fost stabilit un preţ de trei lei pentru fiecare fir. De asemenea, va creşte şi cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate celor ce distrug arborii din oraş, sancţiunile putând ajunge până la 1.500 de lei.    

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite