Braşov: Studenţii militează împotriva fumatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu cât numãrul de ţigãri fumate pe zi este mai mare, cu atât IQ-ul scade
Cu cât numãrul de ţigãri fumate pe zi este mai mare, cu atât IQ-ul scade

Asociatia Studentilor din Universitatea Transilvania (ASUT), membra a Uniunii Studentilor din Romania (USR), organizeaza luni, 31 mai 2010, incepand cu orele 11:00, in Complexul Memorandului (in fata Cantinei Memo), Campania anti-tutun "Care este pontul tau?".

„Anul acesta, ASUT impreuna cu partenerii campaniei, doresc ca odata cu impartirea materialelor promotionale branduite specific (slapi de plaja, saculeti de plaja, brelocuri de chei, jucarii anti-stres, etc) si a materialelor de informare (pliante) sa colecteze de la studenti ponturi pentru renuntare la fumat, pentru a rezista tentatiei fumatului si pentru a rezista fumatului pasiv, sub diferite forme: mesaje video, mesaje grafice (desene) si mesaje scrise (postituri).Absurde sau serioase, ponturile anti-tutun sunt preluate de echipa ASUT pentru a fi postate pe site-urile campaniei. Actiunea are ca scop informarea studentilor asupra realitatii - riscul de a deveni dependenti de nicotina si consecintele asupra sanatatii - precum si sa ii determine sa ia atitudine. Ne-am propus sa marcam Ziua Mondiala fara Tutun, pe 31 mai 2010, printr-un eveniment de educatie non-formala anti-tutun, care sa implice studentii“, se arată în comunicatul studenţilor.

Culmea, în acelaşi comunicat, Laurentiu Lukacs, secretar al USR, ţine să dea replică presei care l-a criticat pentru faptul că a vorbit în numele studenţuilor braşoveni, care nu ar vrea să protesteze, pe motiv că nu ar fi afectaţi de măsurile guvernamentale. „NE DORIM CA NU DOAR STIRILE DE SCANDAL SAU ANUNTURILE DE GREVA SA FIE DE INTERES PENTRU DUMNEAVOASTRA CI SI ACTIVITATILE EDUCATIVE“, a apostrofat, cu majuscule, presa braşoveană personajul în cauză.

CITIŢI ŞI:

Proteste cu scandal în rândul studenţilor braşoveni

Replica i-a dat-o un coleg, care a explicat şi poziţia politică a lui Lukacs: „Uniunea Naţională a Studenţilor din România ( UNSR ), prin reprezentanţii săi din Braşov, participă la protestele împotriva măsurilor guvernamentale de micșorare a subvențiilor pentru studenți şi împotriva proiectului de lege a Educației Naționale. Afirmaţiile lui Laurenţiu Lukacs, apărute zilele trecute în presa braşoveană, nu reprezintă atitudinea şi opiniile studenţilor braşoveni. Considerăm inadmisibil ca o persoană cu anumite afinităţi politice, să vorbească în numele studenţilor braşoveni fără a-i consulta în prealabil. Declaraţiile acestuia (la Braşov nu este grevă, pentru că „n-avem motiv". „Eu cred că de fapt, la ei, este vorba de o intoxicare politică pentru că Legea Educaţiei nu afectează cuantumul burselor şi al subvenţiilor" ) au avut rolul de a dezinforma şi a denigra imaginea studenţilor. Studenţii braşoveni sunt afectaţi, în aceeaşi măsură ca toţi cei din toată ţara de deciziile guvernului. Nu putem accepta ca taxele de şcolarizare să crească, ca taxele de cămin să fie majorate şi locurile în tabere să fie reduse. Vrem doar ca drepturile să ne fie respectate şi să nu mai fim trataţi ca nişte cerşetori care au făcut greşeala să urmeze o facultate. În acest sens adresăm rugămintea ca reprezentanţii autoproclamaţi ai studenţilor braşoveni să se abţină de la afirmaţii denigratoare şi să respecte drepturile tuturor studenţilor“, se arară într-un alt comunicat de presă, transmis de Cristian Iliescu. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite