Studenţii braşoveni protestează marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii braşoveni vor protesta marţi, de la ora 10.00. Tinerii vor purta banderole albe, încercând să atragă atenţia că o reducere a subvenţiilor de cămine-cantine şi a burselor nu este o soluţie pentru scăparea ţării de criza economică.

Tineri din 15 municipii şi oraşe din ţară vor protesta faţă de decizia Guvernului de a reduce sumele pentru subvenţii la cămine şi cantine, dar şi a burselor. Protestele se vor desfăşura în Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca, Craiova, Petroşani, Baia Mare, Alba-Iulia, Hunedoara şi Timişoara

„Lezarea drepturilor studenţilor doar pentru a-i alinia cu celelalte categorii sociale nu ar fi o decizie responsabilă şi nici etică a Guvernului. Există 300.000 de studenţi pe locuri bugetate de la stat. O reducere a subvenţiei de masă şi cazare cu 15% şi a burselor cu 25% ar aduce o sumă infimă şi fără ajutor Guvernului, însă probleme mari studenţilor", susţine Cezar Mihai Hâj, reprezentant al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Bursa unui student este de 69 de lei, iar 25% înseamnă 17 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite