Braşov: Strategie contra terenurilor pârloagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Zeci de mii de hectare ar putea fi cultivate cu "salcie energetică"
Braşov: Zeci de mii de hectare ar putea fi cultivate cu "salcie energetică"

Un fond de investiţii luxemburghez vrea să cultive circa 15.000 de hectare din judeţul Braşov cu un mix de culturi ale cărui recolte să fie folosite pentru producerea de biomasă.

Reprezentanţii „Forrest and Biomass Found" s-au întâlnit cu mai mulţi primari din judeţ şi cu conducerea Agenţiei Metropolitane Braşov pentru a-şi face cunoscută oferta de a cumpăra sau concesiona teren în vederea obţinerii de biomasă ce urmează a fi folosită pentru producerea de energie.

De menţionat că România trebuie, până la sfârşitul acestui an, să producă 33% din energia electrică din resurse alternative. Reprezentanţii fondului amintit s-au angajat şi să achiziţioneze, timp de minim 10 ani, materia primă cultivată necesară obţinerii biomasei, în special a producţiei de „salcie energetică", o plantă recunoscută pentru eficienţa în domeniul obţinerii de biomasă.    

Primarul comunei Prejmer, Tudorică Şerban, a precizat că „putem crea o alternativă pentru proprietarii de terenuri care şi-au lăsat abandonat pământurile sau le-au lăsat pârloagă. Numai în Prejmer şi Tărlungeni există 1.500 de hectare nelucrate. Important este că investitorii vor cumpăra produsele".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite