Braşov: Staţii noi de epurare, compensate de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările sunt în plină desfăşurare în judeţul Braşov, foto: ADS
Lucrările sunt în plină desfăşurare în judeţul Braşov, foto: ADS

Şapte staţii de epurare din judeţul Braşov vor fi îmbunătăţite, din bani europeni, până în 2013. Proiectul costă 180 de milioane de euro şi este pus în aplicare prin Compania Apa.

Două staţii de epurare vor deservi municipiul Braşov, una la Feldioara şi alta la Stupini. „Staţia de la Feldioara este nouă şi va fi amplasată pe malul de sud al râului Homorod-Ciucaş şi va prelua şi debitele din Braşov", a spus Elena Popa, inginer la Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA).

Vor fi reînnoite staţiile de la Făgăraş, Rupea, Prejmer, Bran şi Moeciu. „În tot judeţul, mai puţin în municipiul Braşov sunt probleme din cauza reţelelor foarte vechi, care duc la pierderi mari de apă uzată", a adăugat Elena Popa.

În paralel cu staţiile de epurare vor fi construite şi reţele noi de canalizare. Majoritatea lucrărilor au fost deja atribuite, prin licitaţii publice. „Vor fi rezolvate problemele managementului apelor urbane şi vor fi construite staţii de epurare şi în zona rurală", a spus Carol Ambrus, subprefectul Braşovului. Lucrările fac parte din programul de aderare al ţării noastre la UE.

Pregătiri pentru iarnă

Serviciul de Gospodărire a Apelor a luat deja măsurile pentru instalarea iernii. Potrivit specialiştilor, în '90 în oraşul Braşov consumul de apă potabilă era de 4.000 de litri pe secundă, în timp ce astăzi el a ajuns la 1.600 de litri pe secundă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite