Start la reabilitarea termică a blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-un program naţional Asociaţiile de Proprietari plătesc doar 20% din costul total al lucrării. Licitaţiile pentru proiecte vor avea loc săptămâna viitoare, urmând ca cele pentru execuţie să fie orgnizate peste două luni.

Aproximativ 100 de blocuri din municipiul Braşov ar putea fi reabilitate termic, în acest an, prin programul naţional ce acordă asociaţiilor de proprietari o finanţare de 80% din valoarea totală a lucrărilor.

Anul trecut, la Braşov, au fost reabilitate termic 50 de imobile, urmând ca în acest an să fie acceptate în program blocuri de diferite înălţimi, amplasate în toate cartierele oraşului.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, în cadrul licitaţiei pentru proiectare, din 28 aprilie, vor fi patru loturi a câte şase blocuri fiecare. Pe 29 aprilie, se va face ofertarea pentru şapte loturi a câte şase blocuri, iar în ultima zi, pe 30 aprilie, se poate licita pentru patru loturi a câte şase blocuri.

Reprezentantul Primăriei Braşov a mai precizat că există mari şanse ca, ulterior finalizării procedurilor de licitaţie a proiectelor tehnice, în termen de aproximativ două luni, să se scoată la licitaţie şi lucrările propriu-zise.

 „Ruleta" fondurilor

Edilii aşteaptă la ora actuală comunicarea din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului privind fondurile alocate Braşovului pentru acest program.

Ne propunem ca în acest an să realizăm reabilităm 100 de blocuri. Dacă nu primim fonduri suficiente, vor avea prioritate asociaţiile de proprietari care în acel moment vor avea în cont întreaga sumă corespunzătoare celor 20% din valoarea lucrărilor sau o sumă cât mai apropiată de această valoare", a explicat purtătorul de cuvînt al primăriei.

Programul de reabilitare termică a blocurilor  presupune ca 50% din costul total al lucrării să fie suportat de la bugetul de stat, 30% de la bugetul local şi 20% de către asociaţiile de proprietari beneficiare.

Fără discriminări între asociaţii

Sorin Toarcea ne-a declarat că nu se vor face discriminări între asociaţiile de proprietari constituite în blocurile pentru care s-au realizat proiectele tehnice anul trecut şi care nu au fost incluse în program şi cele ce vor fi expertizate în acest an. Licitaţia pentru lucrări se va face în acelaşi timp.

Imobilele care nu vor intra în program în acest an vor avea prioritate anul viitor", Sorin Toarcea, Primăria Braşov

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite