Start la diponibilizări în rândul bugetarilor braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
50 de funcţionari publici pleacă acasă în octombrie, foto: ads
50 de funcţionari publici pleacă acasă în octombrie, foto: ads

Două instituţii din administraţia publică judeţeană au recurs la disponibilizări colective. 50 de funcţionari vor pleca acasă.

Două instituţii bugetare disponibilizează 50 de funcţionari în octombrie. Este vorba despre o primărie de judeţ şi un serviciu descentralizat al Guvernului.

În schimb, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov pune la dispoziţie 73 de locuri de muncă, printre care şi două de funcţionar administrativ, unul de consilier/expert/inspector/referent/economist în economia generală şi unul de funcţionar economic.

Cam acestea sunt alternativele pentru şomerii oficiali din judeţul Braşov, precum şi pentru cei care nu mai primesc ajutor de la stat.

Funcţionarii se pot reorienta profesional către posturile disponibile la AJOFM, pentru studii medii. Acestea sunt de gestionar depozit (4), lucrător comerical (5), manipulant mărfuri (3), vânzător (2), operator maşini unelte comandă numerică şi semiautomate şi automate (5), sudor (2), confecţioner (3), corespondent comercial (1).

Potrivit AJOFM, în septembrie, rata şomajului a ajuns la 7,35%, în scădere faţă de luna august (7,6%). În septembrie au fost înregistraţi 1.932 de şomeri, şi au ieşit din evidenţele AJOFM 2.487 de persoane, ceea ce înseamnă că valoarea ratei şomajului este cu mult mai mare.

Informaţii suplimentare despre posturile disponibile în bazele de date ale AJOFM le puteţi găsi pe site-ul instituţiei sau la sediul din Livada Poştei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite