Braşov: Spitalul de la Hărman, preluat de o firmă italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania este în tratative cu firma spaniolă Ibadesa, pentru a prelua proiectul de realizare a Spitalului Clinic Judeţean de la Hărman.

În urmă cu mai bine de patru ani, Consiulul Judeţean şi compania spaniolă Ibadesa semnau, cu surle şi trâmbiţe, un contract de construire a celui mai grandios spital din judeţ. Investiţia ar fi trebuit să se ridice la 29,7 milioane de euro, bani pe care CJ nu i-a avut niciodată. Mai nou, o altă firmă, de data aceasta italiană (Fudacion Cenit) va prelua proiectul de la Ibadesa.

Potrivit preşedintelului Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, lucrările la noul spital vor începe anul viitor.

Deocamdată cele două entităţi au luat legătura pentru a stabili condiţiile de preluare a proiectului. Cel mai probabil firma italiană va cumpăra întreg proiectul de la Ibadesa. Finanţarea va fi în totalitate externă. Noi le vom pune la dispoziţie doar terenul pentru construcţia spitalului. Este vorba despre un parteneriat public-privat", a spus Aristotel Căncescu.

Prin protocolul închiat cu CJ, Fundacion Cenit se angajează să pună la dispoziţie resursele financiare pentru construirea noii infrastructuri.

Spital de 800 de paturi

Pentru a putea demara lucrările de construcţie a spitalului, CJ a dispus comasarea unor parcele de pământ din comuna Hărman, pentru a putea fi intabulat întreg terenul destinat spitalului de la Hărman. Pentru comasare, CJ a alocat Primăriei Hărman suma de 24.100 de lei.

Proiectul iniţial al spitalului prevedea ca unitatea să se întindă pe o suprafaţă de 14 hectare, fiind formată dintr-un ansamblu de 11 clădiri şi având o capacitate totală 800 de paturi, 12 săli de operaţie şi 22 de cabinete medicale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite